Recept za teleću čorbu

author
City Magazine
03. nov. 2023. 06:23
>
14:38
Supa, čorba, meso, povrće
Shutterstock/Geshas | Shutterstock/Geshas

Teleće meso i kuvano povrće čine ovu čorbu lako svarljivom, što je dobro za probavni sistem.

Sastojci:

- 500 grama telećeg mesa (najbolje od buta ili plećke), iseckanog na kockice

- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana

- 2 šargarepe, iseckane na kolutove

- 2 krompira, iseckana na kolutove

- 2 lista celera, iseckana na kolutove

- 2 čena belog luka, sitno iseckana

- 2 supene kašike maslaca ili ulja

- 2 litra goveđe supe (možete koristiti kocku za supu i vodu)

- so i biber po ukusu

- 2 kriške limuna (opciono)

- svež peršun za dekoraciju

Priprema:

U velikom loncu, zagrijte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti.

Dodajte iseckane šargarepe, krompire i celer. Nastavite kuvati i mešati nekoliko minuta.
Sipajte goveđu supu u lonac i pustite da proključa.

Zatim smanjite vatru na minimum, pokrijte lonac i kuvajte povrće dok ne omekša, obično oko 20-25 minuta.

Dodajte iseckano teleće meso u lonac i kuvajte još 15-20 minuta ili dok meso ne postane nežno.

Posolite i pobiberite čorbu po ukusu. Po želji, možete dodati kriške limuna kako biste dali poseban ukus čorbi.

Poslužite toplo, posipano seckanim svežim peršunom za dekoraciju.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama