Tikvice koje možete jesti samostalno ili kao prilog uz meso.
Sastojci:
(za 2 osobe)
– 2 velike tikvice
– 2 čena belog luka
– 1/2 kašičice soli
– 1/4 kašičice bibera
– 2 kašike maslinovog ulja
– 3 kašike rendanog parmezana
– po prstohvat sušenog začinskog bilja: majčina dušica, bosiljak, origano i ruzmarin
– 2 kašike prezli
Priprema:
Veliki pleh obložite papirom za pečenje i pospite prezlama.
Tikvice operite, osušite i odrežite im krajeve. Prerežite ih po dužini na četiri dela. Svaki komad pomoću premažite maslinovim uljem i stavite na pleh jedan do drugog.
Pomešajte rendani parmezan, izgnječeni beli luk, so, biber i suvo začinsko bilje. Pospite preko tikvica.
Pecite tikvice oko 25 minuta na 200 stepeni ili dok po vrhu ne dobiju zlatno smeđu boju.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare