Tikvice sa parmezanom

Cooking 22. apr 202314:21 2 komentara
Shutterstock

Tikvice koje možete jesti samostalno ili kao prilog uz meso.

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 2 velike tikvice

– 2 čena belog luka

– 1/2 kašičice soli

– 1/4 kašičice bibera

– 2 kašike maslinovog ulja

– 3 kašike rendanog parmezana

– po prstohvat sušenog začinskog bilja: majčina dušica, bosiljak, origano i ruzmarin

– 2 kašike prezli

Priprema:

Veliki pleh obložite papirom za pečenje i pospite prezlama.

Tikvice operite, osušite i odrežite im krajeve. Prerežite ih po dužini na četiri dela. Svaki komad pomoću premažite maslinovim uljem i stavite na pleh jedan do drugog.

Pomešajte rendani parmezan, izgnječeni beli luk, so, biber i suvo začinsko bilje. Pospite preko tikvica.

Pecite tikvice oko 25 minuta na 200 stepeni ili dok po vrhu ne dobiju zlatno smeđu boju.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare