
Ukusan obrok od ribe i povrća.
Sastojci:
- 8 manjih odrezaka soma
- 1 veći crni luk
- slatka mlevena paprika
- oštro brašno
- so, biber
- seckani peršunov list
- 1 limun
Priprema:
Oštrom brašnu dodajte mlevenu papriku.
Ribu začinite, uvaljajte u tako pripremljeno brašno i ispržite.
Možete koristiti i druge vrste ribe na ovaj način, poput pastrmke, šarana i oslića.
Kolutove luka uvaljajte takođe u mešavinu brašna i mlevene paprike i popržite.
Ribu stavite na tanjir, zatim stavite kolutove prženog luka, seckani peršun, a sa strane obavezno stavite limun isečen na četvrtine.
Ukoliko želite možete dodati i bareno povrće, na primer krompir.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare