Rižoto sa piletinom i blitvom

Cooking 19. mar 202112:50 3 komentara
Foto: Shutterstock

Rižoto sa mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Sastojci:

– 500 g pilećeg belog mesa

– 1 crveni luk

– 3 čena belog luka

– 3 kašičice maslinovog ulja

– šolja od 2,5 dl pirinča

– 400 g blitve

– povrtna supa

– parmezan

– 1 kašika maslaca

– so, biber

Priprema:

Na par kašika maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice isečenu piletinu, seckani beli luk, pa malo posolite.

Dinstajte meso nekih desetak minuta i za to vreme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.

Blitvu isecite na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocedite i isperite hladnom vodom.

Na dinstanu piletinu dodajte pirinač i stalno lagano zalivajte povrtnom supom uz mešanje.

Pred sam kraj pripreme dodajte naseckanu blitvu, promešajte, pa dodajte maslac.

Po potrebi dosolite i pobiberite.

Gotov rižoto možete posuti rendanim parmezanom.

Prijatno!