
Rižoto sa mesom i povrćem, jednostavan za pripremu i veoma ukusan.
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 crveni luk
– 3 čena belog luka
– 3 kašičice maslinovog ulja
– šolja od 2,5 dl pirinča
– 400 g blitve
– povrtna supa
– parmezan
– 1 kašika maslaca
– so, biber
Priprema:
Na par kašika maslinovog ulja propržiti luk, dodajte mu na kockice isečenu piletinu, seckani beli luk, pa malo posolite.
Dinstajte meso nekih desetak minuta i za to vreme operite blitvu i odvojite listove od stabljike.
Blitvu isecite na rezance i kratko je ubacite u vrelu vodu i odmah ocedite i isperite hladnom vodom.
Na dinstanu piletinu dodajte pirinač i stalno lagano zalivajte povrtnom supom uz mešanje.
Pred sam kraj pripreme dodajte naseckanu blitvu, promešajte, pa dodajte maslac.
Po potrebi dosolite i pobiberite.
Gotov rižoto možete posuti rendanim parmezanom.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare