

Rižoto u kombinaciji sa prazilukom ima poseban ukus.
Sastojci:
- 2 praziluka
- 1 velika šoja pirinča
- 1 čen belog luka
- 1,5 dl belog vina
- 1 povrtna kocka
- 1 mala čili papričica
- maslinovo ulje
- so, biber
- majčina dušica
- rendani parmezan
Priprema:
Praziluk iseći na kolutiće i isprati pod mlazom vode.
U posudi zagrejati maslinovo ulje i na njemu kratko propržiti čen belog luka presečen na pola (koji ćete kasnije izvaditi), dodati i jednu čili papričicu, propržiti oko dva do tri minuta (i takođe je izvaditi kasnije).
Dodati praziluk i dinstati do pet minuta, nakon toga dodati prstohvat majčine dušice i zaliti polovinom vina.
Kada vino ispari dodati pirinač, pa malo posoliti.
Uposebnoj posudi napraviti supu od jedne povrtne kocke, vode i polovine belog vina tako da se dobije oko 1 litar tečnosti.
Staviti na šporet i neka stalno kjuča, time zalivati rižoto dok ne potrošite svu tečnost ili dok rižoto ne bude kuvan.
Malo pre kraja dodati rendani sir i promešati, poklopiti i ostaviti tako oko 10 munuta, a nakon toga poslužiti.
Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas