Rolovana piletina

author
Coolinarika
20. avg. 2022. 15:21
Hero section image
Rolovana piletina, povrće
Shutterstock | Shutterstock

Rolovano belo meso sa kačkavaljem i paprikom.

Sastojci:

- 4 šnicle belog pilećeg mesa

- 100 g kačkavalja

- 4 crvene paprike

- 2 paradajza

- 1 crni luk

- 2 jaja

- ulje, prezle, i brašno

- suvi biljni začin

- so, biber

Priprema:

Crni luk iseći na sitno, pa ga propržiti sa paprikom par minuta.

Dodati oljušten iseckan paradajz, dobro upržiti, posoliti i pobiberiti po želji.

Šnicle izlupati batom za meso, pa začiniti suvim billjnim začinom i biberom.

Na svaku šniclu rasporediti smesu sa paprikom, oko dve kašike, pa izrendati sir preko toga.

Zaviti pažljivo i uvaljati prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Staviti u nauljenu posudu u kojoj ćete peći meso.

Peći na 190 stepeni oko 30 minuta dok meso ne porumeni.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama