
Slani mafini sa kačkavaljem i sušenim paradajzom - prste da poližete!
2 jaja
150 ml mleka
1/2 šolje ulja
brašno 250 ml
prašak za pecivo
prstohvat soli
100 gr kačkavalja
10 komada sušenih paradajza
začini po ukusu (origano, majčina dušica, bosiljak, suvi beli luk)
Umutite jaja. U njih dodajte toplo sveže mleko, ulje i prstohvat soli. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo.
Isecite paradajz na sitno, a sir narendajte. Dodajte ih u smesu zajedno sa začinima.
Promešajte dobro i rasporedite u kalupe za mafine (do dve trećine njihove visine) pokrivene papirinim korpicama.
Pecite vazdušaste slane mafine na 180 stepeni 20 minuta.
Ostavite da se ohlade.
Mafine možete ukrasiti mešavinom pavlake, sira i malo bibera (300 do 350 grama sira i 100 grama kisele pavlake), uz pomoć šprica sa zvezdastim nastavkom.
Komentari ()
Vidi sve komentare