Sočni hleb sa šunkom i kuvanim jajima

author
coolinarika.com
18. apr. 2022. 18:00
>
15:51
Hero section image
kukuruzni hleb
Foto: Shutterstock | Foto: Shutterstock

Ako ovih dana nemate vremena za ovaj recept ili postite, sačuvajte ga za posle Uskrsa kada će kuvanih jaja biti u izobilju.

Sastojci za testo:


500 grama oštrog brašna

1 sveži kvasac

1 kk šećera

1 kk soli

300-330 ml tople vode

Sastojci za nadev:


100 grama šunke

100 grama suvog vrata

100 grama rendanog sira edamera

4 kuvana jaja

Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom desetak minuta. Preostalo brašno promešajte sa solju, dodajte kvasac koji je narastao pa zamesite testo. Umešeno testo ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Kada testo naraste premesite ga i istanjite oklagijom. Na istanjeno testo rasporedite suvi vrat, šunku i sir. Jaja stavite uz ivicu testa i umotajte rolat.

Pre stavljanja u rernu hleb bi trebalo da odstoji oko 20 minuta. Peći u već zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni i to oko 60 minuta.

Hleb poslužite dok je topao uz mladi luk.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama