Sočni hleb sa šunkom i kuvanim jajima


Ako ovih dana nemate vremena za ovaj recept ili postite, sačuvajte ga za posle Uskrsa kada će kuvanih jaja biti u izobilju.
Sastojci za testo:
500 grama oštrog brašna
1 sveži kvasac
1 kk šećera
1 kk soli
300-330 ml tople vode
Sastojci za nadev:
100 grama šunke
100 grama suvog vrata
100 grama rendanog sira edamera
4 kuvana jaja
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom desetak minuta. Preostalo brašno promešajte sa solju, dodajte kvasac koji je narastao pa zamesite testo. Umešeno testo ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Kada testo naraste premesite ga i istanjite oklagijom. Na istanjeno testo rasporedite suvi vrat, šunku i sir. Jaja stavite uz ivicu testa i umotajte rolat.
Pre stavljanja u rernu hleb bi trebalo da odstoji oko 20 minuta. Peći u već zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni i to oko 60 minuta.
Hleb poslužite dok je topao uz mladi luk.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas
Oglas