Sos od tikvica

Cooking 12. avg 202113:17 > 13:19
Shutterstok

Univerzalni sos od tikvica, idealan dodatak testenini, pirinaču, mesu, a može se koristiti i za lazanje sa povrćem.

Sastojci:

– 500 g tikvica

– 200 ml pavlaka za kuvanje

– 200 ml mleka

– 1 crni luk

– 2 čena belog luka

– 1 kašika suvog biljnog začina

– 1 vezica peršuna

– so, biber

– 50 g maslaca

Priprema:

Tikvice narendajte i posolite, kada puste vodu ocedite ih.

Crni luk prodinstajte na maslacu, zatim dodajte tikvice, luk i sve začine.

Dinstajte dok ne ispari tečnost, oko 15 minuta, pa sve propasirajte kako biste dobili sos.

Dodajte mu pavlaku za kuvanje i mleko lepo izmešajte i prokuvajte još par minuta.

Prijatno!

Komentari (0)

Vidi sve komentare