
Tikvice i testenina se savršeno slažu, a limun i rendani sir jelu daju poseban ukus.
Sastojci:
– 350 g špageta
– so
– 1 crni luk
– 6 malih tikvica
– 4 kašike maslinovog ulja
– 2 čen belog luka
– sok od jednog limuna
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– rendani kačkavalj
Priprema:
Špagete skuvati u kipućoj posoljenoj vodi.
Za to vreme isecite crni luk. Tikvice isecite na tanke kolutove.
Na zagrejanom ulju u tiganju propržite crni luk da postane staklast. Dodajte tikvice i sve zajedno propržite uz mešanje.
Zatim dodajte izgnječeni beli luk, limunov sok i suvi biljni začin. Umešajte kuvane i oceđene špagete.
Jelo sklonite sa šporeta i poslužite posuto rendanim kačkavaljem.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare