Štrudla sa suvim grožđem i orasima

author
Coolinarika
05. mar. 2023. 19:48
Štrudla, orasi
Shutterstock | Shutterstock

Poslastica za celu porodicu.

Sastojci:

Testo:

- 1 kesica suvi kvasac

- 400 g brašna

- 280 g maslaca

- 1 jaje

- 1 žumance

- 60 g šećera

Nadev:

- 350 g oraha

- 2 kašike meda

- 150 g šećera

- 80 g suvog grožđa

- rum

- cimet

- mleveni muskatni oraščić

- 200-300 ml mleka

I još…

- 1 jaje za premazivanje

- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac pomešajte sa brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte jaje, žumance i šećer, pa umešajte testo i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.

Za nadev:

Mlevene orahe prelijte kipućim mlekom, dodajte med, šećer, suvo grožđe, rum, cimet i muskatni oraščić.

Sve dobro promešajte i ohladite.

Testo kratko premesite i isecite na tri dela. Svaki razvaljajte (oko 30×20 cm), premažite nadevom i savijte uske savijače.

Složite jednu pored druge u namašćeni pleh i premažite ih izmešanim jajem.

Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 190 do 200 stepeni.

Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu dok je još topla. Kada se malo ohladi isecite je i poslužite.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama