Teletina sa suvim šljivama

Shutterstok

Teletina u sosu od šljiva i vina.

Sastojci:

– 600 g teletine od buta

– 30 g maslaca

– 2 kašike ulja

– 100 g suvih šljiva

– 80 g koren celera

– 2 šargarepe

– 80 g luka

– 100 ml belog vina

– 1 vezica peršuna

– 2 kašike suvog biljnog začina

Priprema:

Teleće odreske pospite suvim boljnim začinom, a zatim ih prepecite na mešavini maslaca i ulja.

Dodajte slaninu narezanu na kockice i još kratko prepecite.

Zatim dodajte naseckani luk, rendanu šargarepu, celer i suve šljive.

Dodati i vodu pa sve malo prodinstati.

Izvadite meso i stavite na tanjir, a povrće sa suvim šljivama usitnite u električnoj seckalici tako da dobijete gusti sos.

Sosu dodajte malo vode i vina, vratite meso i kratko prokuvajte.

Pre posluživanja pospite naseckanim peršinom.

Poslužite toplo.

Prijatno!