
Teletina u sosu od šljiva i vina.
Sastojci:
– 600 g teletine od buta
– 30 g maslaca
– 2 kašike ulja
– 100 g suvih šljiva
– 80 g koren celera
– 2 šargarepe
– 80 g luka
– 100 ml belog vina
– 1 vezica peršuna
– 2 kašike suvog biljnog začina
Priprema:
Teleće odreske pospite suvim boljnim začinom, a zatim ih prepecite na mešavini maslaca i ulja.
Dodajte slaninu narezanu na kockice i još kratko prepecite.
Zatim dodajte naseckani luk, rendanu šargarepu, celer i suve šljive.
Dodati i vodu pa sve malo prodinstati.
Izvadite meso i stavite na tanjir, a povrće sa suvim šljivama usitnite u električnoj seckalici tako da dobijete gusti sos.
Sosu dodajte malo vode i vina, vratite meso i kratko prokuvajte.
Pre posluživanja pospite naseckanim peršinom.
Poslužite toplo.
Prijatno!
Komentari ()
Vidi sve komentare