
Ukusna testenina sa slaninom i bosiljkom.
Sastojci:
– 400 g testenine
– 200 ml pavlake za kuvanje
– limunov sok
– so, biber
– 3 kašike parmezana
– bosiljak
– 2 čena belog luka
– 4 kašike maslinovog ulja
– 20 g sušene slanine
– 200 g očišćenog graška
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– peršun
Priprema:
Slaninu isecite na sitne kocke. Pripremite mešavinu od bosiljka: izgnječite beli luk, dodajte bosiljak, parmezan, maslinovo ulje i biber, pa sve dobro izmešajte.
Testeninu skuvajte u slanoj kipućoj vodu. U većoj posudi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, dodajte grašak i suvi biljni začin.
Dinstajte i zalivajte vodom dok grašak ne omekša, a zatim dodajte malo limunovog soka.
Tako pripremljenom grašku dodajte kuvanu oceđenu testeninu i mešavinu sa bosiljkom.
Sve promešajte i ostavite neka se krčka, pa dodajte malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina, pavlaku za kuvanje i naseckani peršun.
Prijatno!
Komentari (0)
Vidi sve komentare