Tikvice sa piletinom i đumbirom

Cooking 10. maj 202113:00 2 komentara
Shutterstock

Piletina i povrće u kombinaciji sa pirinčem, uvek dobar predlog za ručak.

Sastojci:

– 400 g pilećeg filea

– 400 g tikvica

– 2 kašike gustina

– 100 ml ulja

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica rendanog đumbira

– 50 ml vode

– 50 ml vina

– 1 kašičica suvog biljnog začina.

– 1 kašičica susamovog ulja

Priprema:

Piletinu isecite i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte ljuštiti, dobro ih operite i isecite uzdužno ili na kolutove.

U dublji tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Zatim stavite isečeno meso i kratko ga prepecite. Posolite  i izvadite na toplo mesto.

Zatim na istoj masnoći kratko prepecite tikvice, posolite i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.

Dodajte suvi biljni začin, pa sve zajedno još kratko prokuvajte. Na kraju dodajte susamovo ulje.

Poslužiti sa pirinčem.

Prijatno!

Komentari (2)

Vidi sve komentare