
Piletina i povrće u kombinaciji sa pirinčem, uvek dobar predlog za ručak.
Sastojci:
– 400 g pilećeg filea
– 400 g tikvica
– 2 kašike gustina
– 100 ml ulja
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica rendanog đumbira
– 50 ml vode
– 50 ml vina
– 1 kašičica suvog biljnog začina.
– 1 kašičica susamovog ulja
Priprema:
Piletinu isecite i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte ljuštiti, dobro ih operite i isecite uzdužno ili na kolutove.
U dublji tiganj sipajte ulje i zagrejte ga. Zatim stavite isečeno meso i kratko ga prepecite. Posolite i izvadite na toplo mesto.
Zatim na istoj masnoći kratko prepecite tikvice, posolite i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.
Dodajte suvi biljni začin, pa sve zajedno još kratko prokuvajte. Na kraju dodajte susamovo ulje.
Poslužiti sa pirinčem.
Prijatno!
Komentari (2)
Vidi sve komentare