Torta domaćica

Cooking 25. avg 202118:30 > 19:12 0 komentara
Shutterstock

Slatka i fina...

Sastojci:

300g keksa domaćice

100g maslaca

Fil:

500g maskapone sira

500ml slatke pavlake

200ml kisele pavlake

250g čokolade za kuvanje

2 kašicice kakaoa

100g šećera u prahu

1 kašičica istant kafe

1 kesica želatina

Glazura:

100g čokolade

100g krema

par keksića za ukrašavanje

Priprema:

Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac pa povežite. Obložite lim pek papirom i rukama utisnite biskvit i stavite na hlađenje. Izmiksajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Izmiksajte kiselu pavlaku, kakao, kafu i na kraju otopljenu čokoladu, u ovu smesu dodajte otopljeni želatin i maskapone sir. Odmah dodajte i slatku pavlaku i još jednom dobro izmiksajte.

Sto grama od ove kreme odvojite za glazuru.  Ostatak krema izlijte u kalup sa biskvitom. Dobro poravnajte i ostavite na hlađenje.

Glazura:

Otopite krem koji ste odvojili i čokoladu na pari i pustite da se malo prohladi, pa prelijte preko torte (obruč nemojte skidati, tek kad se torta ohladi)

Tortu ukrasite keksom

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!