
Ako je nikada niste probali, znajte - toskanska supa je fantastičan užitak. Tradicionalni sastojci uključuju kelj, krompir, luk i beli luk, italijansku kobasicu, slaninu i parmezan.
Ova verzija je kopija američko-italijanskog lanca restorana Olive Garden. Čuvena „Zuppa Toscana“ koja se u svakom pogledu uklapa u klasiku restorana.
Sastojci:
• 150 grama seckane slanine
• 400 grama ljute italijanske kobasice (ako ne možete da pronađete, možete koristiti drugu ljutu kobasicu)
• 1 glavica belog luka
• 1 crni luk, sitno isečen
• 5 kocki pilećeg bujona
• 2 litara vode
• 5-6 krompira, iseckanih sa kožom
• 800 grama kelja
• 1 šolja pavlake za kuvanje
• Sol i crni biber po ukusu
• Parmezan, po vašem ukusu
Priprema:

1. Pržite seckanu slaninu u velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne porumeni (6-7 minuta). Sklonite višak ulja kašikom, ostavite oko 1 kašiku slanine, prebacite slaninu u posudu obloženu papirnim ubrusom.
2. Ubacite italijansku kobasicu i dobro prokuvajte tako što ćete je lomiti lopaticom dok se kuva (oko 5 minuta) i stavite na tanjir obložen papirnim ubrusima.
3. U šerpu dodajte sitno isečen crni luk. Dodajte mleveni beli luk i kuvajte još minut-dva ili dok beli luk ne omekša i porumeni.
4. U velikom loncu prokuvajte 5 kocki pilećeg bujona i 2 litra vode – kuvajte narezan krompir 12 do 14 minuta ili dok ne može lako da se probuši viljuškom.
5. Kada je krompir skoro gotov, dodajte kelj i italijansku kobasicu i pustite da provri.
6. Stavite 1 šolju pavlake i pustite da ponovo provri. Sklonite sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu. Za serviranje pospite slaninom i rendanim parmezanom.
Prijatno!
Komentari (4)
Vidi sve komentare