Toskanska supa – recept za ukusnu italijansku supu

Cooking 17. dec 202212:23 4 komentara
Cookingfrog.com

Ako je nikada niste probali, znajte - toskanska supa je fantastičan užitak. Tradicionalni sastojci uključuju kelj, krompir, luk i beli luk, italijansku kobasicu, slaninu i parmezan.

Ova verzija je kopija američko-italijanskog lanca restorana Olive Garden. Čuvena „Zuppa Toscana“ koja se u svakom pogledu uklapa u klasiku restorana.

Sastojci:

• 150 grama seckane slanine

• 400 grama ljute italijanske kobasice (ako ne možete da pronađete, možete koristiti drugu ljutu kobasicu)

• 1 glavica belog luka

• 1 crni luk, sitno isečen

• 5 kocki pilećeg bujona

• 2 litara vode

• 5-6 krompira, iseckanih sa kožom

• 800 grama kelja

• 1 šolja pavlake za kuvanje

• Sol i crni biber po ukusu

• Parmezan, po vašem ukusu

Priprema:

Cookingfrog.com

1. Pržite seckanu slaninu u velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne porumeni (6-7 minuta). Sklonite višak ulja kašikom, ostavite oko 1 kašiku slanine, prebacite slaninu u posudu obloženu papirnim ubrusom.

2. Ubacite italijansku kobasicu i dobro prokuvajte tako što ćete je lomiti lopaticom dok se kuva (oko 5 minuta) i stavite na tanjir obložen papirnim ubrusima.

3. U šerpu dodajte sitno isečen crni luk. Dodajte mleveni beli luk i kuvajte još minut-dva ili dok beli luk ne omekša i porumeni.

4. U velikom loncu prokuvajte 5 kocki pilećeg bujona i 2 litra vode – kuvajte narezan krompir 12 do 14 minuta ili dok ne može lako da se probuši viljuškom.

5. Kada je krompir skoro gotov, dodajte kelj i italijansku kobasicu i pustite da provri.

6. Stavite 1 šolju pavlake i pustite da ponovo provri. Sklonite sa vatre i začinite solju i biberom po ukusu. Za serviranje pospite slaninom i rendanim parmezanom.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare