Vrtlarski doručak

author
Coolinarika
08. jun. 2021. 10:02
povrće, paradajz, tikvice, patlidžan
Shutterstock | Shutterstock

Povrće preliveno jogurtom, mlekom i jajima.

Sastojci:

- 1 tikvica

- 2 paradajza

- 1 paprika

- 5 kašika gustog jogurta

- 1 čen belog luka

- 1/2 kašičice origano

- 3 jaja

- 3 kašike mleka

- 30 g rendanog parmezana

- so, biber

Priprema:

Operite i isecite povrće na kolutove.

Nauljite posudu za pečenje. Zagrejete rernu na 180 stepeni.

Slažite tikvice, paradajz, papriku dok ne potrošite sve sastojke. Pomešajte jogurt sa sitno rendanim belim lukom, lagano posolite i pobiberite.

Složeno povrće posolite, pobiberite i prospite po njemu origano, pa prelijte sve jogurtom.

U drugoj posudi razbijte jaja, pomešajte ih sa rendanim parmezanom i mlekom, pa  smesu malo posolite i pobiberiti. Prelijte preko jogurta.

Pecite u zagrejanoj rerni nekih 30 minuta. Servirajte na hlebu pokapano sa malo maslinovog ulja.

Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama