Zapečena piletina sa batatom

Cooking 04. feb 202315:54 0 komentara
Shutterstock

Batat sa piletinom i dve vrste sira zapečen u rerni.

Sastojci:

– 500 g belog pilećeg mesa

– 3 manja batata

– malo maslinovog ulja

– so, biber

– beli luk u prahu, suvi peršun

– 4 jaja

– 250 g maskarpone sira

– 100 ml mleka

– 100 g kačkavalja

Priprema:

Piletinu iseći na sitne kocke.

Batat oljuštiti, oprati i iseci na sitnije kocke.

U posudi pomešati piletinu i batat. Dodati maslinovog ulja, so, biber, suvi peršun i beli luk u prahu.

Sve dobro izmešati rukama i prebaciti u nauljenu tepsiju.

Umutiti četiri jaja sa malo soli, 250 grama maskarpone sir i 100 mililitara mleka. Preliti preko piletine i batata.

Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Izvaditi tepsiju iz rerne, pa preko narendati kačkavalj. Vratiti u rernu da se peče dok se ne uhvati lepa korica.

Sve zajedno se peče između 35 do 40 minuta.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!