Zašto iskusne kuvarice iz Italije dodaju sodu bikarbonu u paradajz sos

Cooking 14. jun 202413:41 19 komentara
pasta
ponce_photography/Pixabay

Svaki ljubitelj paste želi da zna trikove kojima se služe Italijani.

Nekad i najjednostavniji recept kao što je onaj za paradajz sos krije određene cake prilikom pripreme, a jedna iskusna kuvarica iz Italije otkrila je svoj trik.

Kulinarski bloger Đuzepe Federići podelio je sa svojim pratiocima savete koje je dobio od svoje bake, 85-godišnje Italijanke. Ona mu je otkrila da za postizanje savršenog ukusa prilikom pripreme paradajz sosa mora da koristi dva sastojka: šećer i sodu bikarbonu.

Soda bikarbona ublažava kiselkast ukus paradajza i sprečava gorušicu, ali ne treba preterivati. Za dve konzerve paradajz sosa dovoljna je četvrtina kašičice.

Šećer se dodaje kada je priprema sosa skoro pri kraju. Jedna supena kašika dovoljna je za istu količinu sosa kao i do sada, odnosno dve limenke, piše N1 Zagreb.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare