
Čaj od đumbira uspešno štiti od upala i infekcija i pospešuje imunitet.
Sastojci:
– 1 koren svežeg đumbira debljine oko (2,5 cm), narezan na kriške
– 1 šoljica vode
– dodatni ukusi po želji (izaberite samo jedan): štapić cimeta, korin kurkume narezan na tanke kriške ili nekoliko listova sveže mente
– tanki kolut svežeg limuna ili pomorandže
– 1 kašičica meda ili javorovog sirupa
Priprema:
Narezani đumbir i vodu pomešajte u posudi na jačoj temperaturi. Ako želite dodajte štapić cimeta, kurkumu ili mentu, i to učinite u ovom trenutku.
Pustite da provri, zatim smanjite temperaturu na dovoljnu jačinu da napitak lagano ključa pet minuta.
Skinite posudu sa šporeta. Pažljivo procedite tečnost kroz cediljku u šoljicu.
Po želji, servirajte sa kolutom limuna ili pomorandže.
Dodajte med ili javorov sirup.
Čaj poslužite vruć.
Prijatno!
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi ko će ostaviti komentar!