10 najboljih filmova na Netfliksu koje treba da pogledate pre Nove godine

Lifestyle 28. nov 202315:19 6 komentara
Netflix promo

Jedan od pozitivnih aspekata ove praznične sezone je to što vam, kao i svake godine u vreme odmora, daje više vremena da gledate sve one filmove koji sede na vašoj Netfliks listi čekanja. Digital Trends je zaokružio 10 najboljih filmova (plus još jedan za decu) koji se trenutno emituju na Netfliksu, a koji su, prema njihovoj proceni, najbolji filmovi za gledanje tokom praznika, piše nova.rs.

Lista uključuje najnovije od Dejvida Finčera, rom-kom iz 2023. godine, koji ste možda propustili, i klasični naučno-fantastični film koji će dobiti nastavak 2024. godine.

The Killer

Posle skoro dve decenije u radu, adaptacija grafičkog romana Ubica Aleksisa Nolenta i Luka Džekamona, koju je uradio Dejvid Finčer, konačno je na Netfliksu. Majkl Fasbender glumi Ubicu, usamljenog, hladnog, metodičnog profesionalca koji nema vremena za ljutnju – a nema ničeg ličnog u vezi sa njegovim metama. Ali nakon skorog promašaja, ubica se nalazi u defanzivi u međunarodnoj hajci koja testira njegovo strpljenje i hladnokrvnost. Sa tipično odličnom režijom Finčera, Ubica je moderan, intenzivan akcioni film koji takođe ima iznenađujuću komičnu notu. Partitura Trenta Reznora i Atticusa Rosa takođe je pocepana, a film je savršen protivotrov za sve one grozne Hallmark filmove koji se trenutno prikazuju na televiziji.

The Meyerowitz Stories

Pre priče o Barbi, reditelj Noa Baumbah istraživao je bezvremensku premisu – disfunkcionalnu porodicu. Za porodicu Mejerovic, ta disfunkcija u velikoj meri potiče od starijeg oca Harolda (Dastin Hofman). Poznati vajar, koji je sada davno prošao svoj vrhunac, Haroldova razdražljiva ličnost i opsesija njegovom umetnošću opterećuju najstarijeg sina, Denija (Adam Sandler, u retkom dramskom izvođenju), muzičara koji je okačio svoju šestožicu da odgaja svoju ćerku Elizu (Grejs Van Paten).

Deni i Eliza se useljavaju kod Harolda nakon raspada Denijevog braka, a Haroldova druga deca, ćerka Džin (Elizabet Marvel) i omiljeni sin Metju (Ben Stiler), ulaze u priču. Kako se porodica ponovo povezuje, stare tenzije rastu. Priče Mejerovic je odlično istraživanje porodice u nevolji i kako se emocionalne traume prenose kroz decenije.

Nyad

U dobi od 60 godina, bivša maratonka Diana Niad (Anet Bening) ponovo se posvetila životnom snu: preplivanju 110 milja od Kube do Floride, „Mount Everesta“ plivanja. Tri decenije nakon što je odustala od sporta radi karijere u novinarstvu, Niad postaje opsednut time da postane prva osoba koja je završila plivanje bez kaveza za ajkule.

Uz pomoć svoje najbolje prijateljice i trenerice, Boni Stol (Džodi Foster), i posvećenog jedriličarskog tima, Najad odbacuje sve kako bi uporno sledila svoj neuhvatljivi san.

Love at First Sight

Ljubav na prvi pogled je pomalo pogrešan naziv, jer se Hedli Salivan (zvezda Belog Lotosa Hejli Lu Ričardson) i Oliver Džons (Ben Hardi) ne zaljubljuju do ušiju samo zato što su dve neverovatno privlačne osobe. Umesto toga, Hedli i Oliver se nakratko sastaju na aerodromu pre nego što sednu jedno pored drugog na dugom letu za Englesku. I tokom leta stvaraju vezu koja oboje iznenađuje.

Njihova veza je toliko jaka da Hedli donosi odluku da krene za Oliverom iako oboje imaju porodičnu dramu sa kojom moraju da se suoče pre nego što utvrde da li mogu da pretvore međusobnu vezu u stvarnost.

The Impossible

„The Impossible“ se penje na vrh Netflikove filmske liste, i to ne samo zato što je to filmski debi MCU Spider-Man glumca Toma Hollanda. To je takođe mučna priča o preživljavanju zasnovana na istinitoj priči. Kada je zemljotres u Indijskom okeanu 2004. izazvao cunami, Henri (Juan Mekgregor) i Marija Benet (Naomi Vots) su na odmoru sa svojom porodicom na Tajlandu i pogođeni su ogromnom silom prirode.

Nakon toga, Marija je teško povređena i ostala je sa svojim najstarijim sinom, Lukasom (Holandija), dok Henri pronalazi svoja druga dva sina na drugoj lokaciji. Sa toliko povređenih i mrtvih, porodici Benet će biti potrebno nekoliko malih čuda da preživi dok se Tajlanđani okupljaju pred tragedijom.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Izdat tokom leta, Across the Spider-Verse postao je rani favorit za Oskara za najbolji animirani film i bio je jedan od najvećih hitova na blagajni ove godine. Nakon događaja iz prvog filma, Majls Morales (Šemejk Mur) pronalazi ritam u tome da bude prijateljski muški Spajdermen, ali mu nedostaju Gven Stejsi (Hejli Stajnfeld) i njegovi drugi paukovi prijatelji.

Dakle, kada otkrije da postoji Paukovo društvo, tim ljudi-paukova zaduženih za zaštitu postojanja Multiverzuma, ogorčen je otkrivši da izgleda da je on jedini koji nije znao za to. Ali postoji razlog zašto … i to uključuje očekivanu smrt bliske voljene osobe.

Dune

Da je tajming bio bolji, Netfliks bi dodao Dune baš na vreme da nastavak stigne u bioskope sledećeg meseca. Ali pošto je štrajk glumaca još uvek u toku, Dune: Drugi deo će morati da sačeka do 2024. Dobra vest je da Dunepva premijera na Netfliksu omogućava još većem broju obožavalaca da vide epski naučno-fantastični roman Frenka Herberta u potpunosti realizovan na ekranu.

Na Arakisu, najvažnijem svetu u Galaktičkoj imperiji, vojvoda Leto Atreides (Oskar Ajzak) dobio je skoro nemoguć zadatak da sklopi mir sa domorodačkim Fremenima uz održavanje protoka začina koji omogućava čovečanstvu da putuje u svemir. Ali kada je car izdao kuću Atreides i isporučio je svojim suparnicima iz kuće Harkonen, Letov sin, Pol Atreides (Timote Šalamet), i njegova majka, ledi Džesika (Rebeka Ferguson), primorani su da spasu živote bežeći u pustinju.

No Hard Feelings

No Hard Feelings je film u kojem se vraća Dženifer Lorens nakon što je nekoliko godina provela daleko od velikog platna. I svakako ostavlja nezaboravan utisak kao Maddie Barker, žena koja je na ivici da izgubi dom i auto zbog problema sa novcem.

Netflix promo

Zato Maddie prihvata bizarnu ponudu za posao od Lairda (Matthev Broderick) i Allison Becker (Laura Benanti). Ako Medi uspe da zavede njihovog sina Persija Bekera (Endrju Bart Feldman) i izvuče ga iz njegove ljuske pre nego što ode na koledž, onda može da se spase svoje finansijske crne rupe. Na nesreću po Maddie, Persi je možda imun na njene očigledne čari.

Fair Play

Luk (Alden Erenrajh) i Emili (Fibi Dajnevor) su tajni ljubavnici koji rade za hedž fond u Fair Play-u. Njihov odnos je protivan politici kompanije, zbog čega su ga sakrili. Međutim, njihova romansa počinje da se raspada kada Luke veruje da dobija unapređenje koje na kraju ide Emili.

Netflix promo

Dok je Luk u početku podržavao Emilin uspeh, ubrzo pokazuje svoju ogorčenost i kod kuće i na poslu. Kako Lukova ljubomora raste, on postaje sve nestabilniji, do tačke u kojoj Emili više ne može biti sigurna da je bezbedna sa čovekom kojeg voli.

Munich: The Edge of War

Dva prijatelja sa koledža nalaze se na suprotnim stranama nastalog rata u ovom filmu zasnovanom na romanu Roberta Harisa Minhen iz 2017., a koji je smešten u pozadini napetog sastanka evropskih nacija u Minhenu 1938. koje će se na kraju naći upetljane u drugi Svetski rat.

Džeremi Ajrons tumači premijera Velike Britanije Nevila Čemberlena, dok Džordž Mekej i Dženis Nivoner igraju bivše kolege sa Oksfordskog univerziteta koji postaju nevoljni špijuni.

The Magician’s Elephant

Netfliks je odneo Oskara za najbolji animirani film za Pinokio ​​Giljerma del Tora, ali ima još jedan sjajan animirani film u svojoj ogromnoj biblioteci za strimovanje. Slon mađioničara adaptira istoimeni roman Kejt Di Kamilo i priča priču o mladom siročetu po imenu Peter (Noah Jupe).

Piterova jedina želja u životu je da pronađe svoju nestalu sestru Adel (Piksi Dejvis). Preko gatare, Piteru je rečeno da mora da pronađe mađioničara (Benedikt Vong) koji će prizvati slona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare