Odabrano 5 najboljih superjahti na sajmu jahti u Monaku

Lifestyle 23. sep 202322:01 5 komentara
Nije ničija jahta, može i za druge vesti slika
VALERY HACHE / AFP

Sajam jahti u Monaku, "Monaco Yacht Show", na kome će mnogi od najbogatijih ljudi na svetu doći da razgledaju najraskošnije jahte, počinje iduće nedelje, a Forbs je izdvojio pet superiornih primeraka.

Carinthia VII

Kako piše Forbs, Karintija VII je naširoko smatrana jednom od prvih pravih megajahti na svetu.

Duga je 96 metara, a ove godine, kompanije Fraser i Lürssen žele da pokažu rezultate njenog opsežnog remonta. Radovi su uključili redizajnirane vanjske palube sa novim dnevnim boravkom, prostorom za druženje, 11 metara dugim bazenom i salom za fitnes.

„Veoma sam ponosan što smo nakon izgradnje Karintija VII sada bili u mogućnosti da učestvujemo u njenom novom izdanju. Ona ostaje veoma specifičan brod i svedočanstvo je solidnosti našeg nemačkog inženjeringa i proizvodnje“, rekao je menanžer kompanije Lürssen, Piter Lursen.

Menadžeri kompanije Fraser dodaju da će po prvi put Karintija VII biti dostupna za iznajmljivanje.

„Кada razgovarate sa klijentima nakon njihovih iznajmljivanja, fascinantno je slušati šta hvale. Za većinu je to posada, hrana, igračke i lokacije do kojih su putovali“, kaže Mark Dankan, direktor za poslovni razvoj i marketing Frejzera.

Međutim, za neke se u velikoj meri radi o samoj jahti – rasporedu, dizajnu, prostoru, karakteristikama i ambijentu, dodao je.

Phoenix 2

Кada su u pitanju nezaboravne superjahte, Feniks 2 će se uvek isticati svojom dužinom od 91 metra, a njen prepoznatljiv enterijer i eksterijer koji odiše art deco raskošom apsolutna definicija luksuza superjahti, piše Forbs.

Ova jahta je takođe poznata po velikim unutrašnjim i spoljašnjim prostorima za opuštanje ili zabavu, koji su uređeni na više paluba.

U međuvremenu, sa smeštajem koji uključuje: kozmetički salon, bioskop, spa centar, lift, bar i teretanu, ona ima sve što biste očekivali od superjahte ovog kalibra.

Feniks 2 je trenutno na listi za prodaju, a ko želi da je kupi, moraće da da više od 130 miliona dolara.

Savannah

Sa njenim prepoznatljivim lukom, čistim linijama i elegantnim profilom, Savana je duga 83 metra, a naročito privlači kupce jer poseduje pionirsku elektro-mehaničku pogonsku platformu koja potrošnju goriva smanjuje za 30 odsto.

Njoj se pripisuje da je prva hibridna superjahta.

I naravno, Savana takođe ima četiri masivne palube na kojima se gosti mogu opustiti u dobro dizajniranim prostorima.

Enterijer koji je dizajnirao CG Design je moderna elegancija, a jahta je opremljena i značajnom umetničkom kolekcijom, kao i masivnim prozorima sa kojih će pogled sigurno oduzimati dah onima koji za ovo vozilo budu mogli da izdvoje novac.

Leona

Sa svojim prepoznatljivim crveno-belim spoljnim dizajnom, Leona, 80 metra dugačka jahta je izgrađena u Turskoj.

„Leona se na mnogo načina razlikuje od svoje sestre Tatjane. Iako je raspored u suštini identičan i obe jahte nude smeštaj za do 10 gostiju, kod Leone je veći naglasak na prostoru i broj kabina je smanjen, kako bi prostor za okupljanja bio veći. Na glavnoj palubi, Tatjanine četiri kabine za goste su zamenjene sa dve izdašne VIP kabine na Leoni, gde putnici imaju plakare i kupatila za „nju i njega“, dok su na donjoj palubi dve kabine umesto tri. Ovaj raspored omogućava veći prostor za skladišnje, ali i za bioskop, teretanu i saunu“, kaže Džoni Horsfild iz H2 Yacht Design.

Najveća promena upravo je luksuzni apartman za vlasnika jahte, kao i privatni dnevni boravak za njega, sa pristupom bazenu.

Emrekan Ozgun, osnivač Unique Yacht Design, smatra da je ovaj deo jahte posebno seksi i elegantan.

Kenshō

Кenšo, dug 74 metra, izgradili su Admiral Yachts iz kompanije Italian Sea Group, kako bi maksimalno iskoristili sve što život na vodi ima da priušti.

Unutrašnji prostori Кenšoa, povezani centralnim liftom i stepeništem, dizajnirani su da se osećaju još prostranije zbog visokih plafona, velikih prozora i izuzetno širokih prolaza koji povezuju različite životne prostore.

Bazen na ovoj jahti je u nivou mora, a jedna strana je u staklu, dok je deo najviše palube za sunčanje natkriven jedinstvenim krovnim prozorom. Na toj palubi nalazi se i đakuzi, bar, prostori za sedenje i izležavanje.

Inspiracija za dnevnu sobu bila je brodska kormilarnica, sa ogromnim prozorima od poda do plafona koji nude mogućnost za spektakularne panorame.

Povezane vesti