RAI emitovao meč Juventus – Torino bez TV komentatora

Lifestyle 04. jan 201809:53 > 09:55
Shutterstock

Italijanska televizija RAI Sport emitovala je poslednji meč četvrtfinala Kupa Italije između fudbalera Juventusa i Torina bez TV komentatora, u znak protesta što prvi put u istoriji neće prenositi utakmice Svetskog prvenstva.

Prava za prenos 64 utakmice sa Svetskog prvenstva u Rusiji za 93 miliona dolara otkupio je Mediaset, najveća komercijalna italijanska televizija, koju je 1987. godine osnovao bivši premijer Silvio Berluskoni.

Italijanska državna televizija RAI ostala je bez TV prava za SP, a nema pravo da prenosi i nijednu utakmicu Serije A jer su prava podelili Skaj i Mediaset.

„Smatramo da je neprihvatljivo da je sport sada privilegija za one koji mogu sebi da priušte pretplatu na pej-tv. Želimo sport za svakoga i za sve“, poručili su novinari RAI i ostali zaposleni na toj televiziji.

„Izvinjavamo se zbog neugodnosti, međutim, ovo je neophodan protest. Građani koji plaćaju taksu imaju pravo da besplatno gledaju najvažnije sportske događaje“, dodali su oni, prenosi agencija Hina.

Uprava televizije RAI je na to odgovorila saopštenjem u kojem je poručila da godišnje na sport potroši 200 miliona evra.

„Emitovanje Svetskog prvenstva na kojem neće biti reprezentacije Italije nije u javnom interesu“, poručila je uprava televizije.