Humanitarna šetnja od Niša do Beograda da bi sakupili novac za roditeljsku kuću

Lifestyle 19. sep 201913:00 > 13:09
N1

Beograđani Tamara Кlarić i Bogdan Stevanović krenuli su u drugu humanitarnu šetnju dugu 256 kilometara od Niša do Begrada, kako bi dali svoj doprinos prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu.

Stevanović je pre polaska za Beograd, ispred zgrade Hemato-onkološkog odeljenja, rekao da će njihova akcija „Pruži korak“ trajati do 26. septembra. 

„Planiramo da toga dana popodne stignemo do Sportskog centra „Banjica“ i da odatle do parka ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj organizujemo Marš solidarnosti. Pozivamo sve građane da nam se u tom maršu priključe i pokažu solidarnost sa mališanima koji se bore sa rakom“, izjavio je Stevanović. 

On je rekao da građani mogu da se uključe u akciju „Pruži korak“ tako što će instalirati istoimenu aplikaciju na svoje mobilne telefone.

„Aplikacija funkcioniše po principu pedometra, broji pređene korake i za svaki kilometar koji građani pređu društveno odgovorne kompanije će uplatiti 100 dinara za izgradnju roditeljske kuće“, istakao je Stevanović. 

Prema njegovim rečima, građani mogu da pomognu i tako što će na humanitarni SMS broj 1150 poslati poruku sa brojem jedan, a svaka poslata poruka značiće donaciju od 100 dinara. Tamara Klarić je podsetila da je tokom njihove prve humanitarne šetnje od Beograda do Niša prikupljeno nešto više od tri miliona dinara za završetak Hemato-onkološkog odeljenja u niškom Kliničkom centru. 

„Cilj nam je da ove godine godine prikupimo barem duplo više para“, istakla je Klarić.

Sandra Jovančić iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) kazala je da ta organizacija još nema procenu koliko će koštati izgradnja nove roditeljske kuće pošto još nije određena lokacija na kojoj će kuća biti građena. Tamara Кlarić i Bogdan Stevanović će do Beograda stići sa pauzama i prenoćištima Aleksincu, Jagodini, Svilajncu, Smederevskoj Palanci, Mladenovcu i Ripnju.

Podršku da stignu do Beograda daće im volonteri i članovi NURDOR-a u tim mestima.