Ljubav nema cenu: Unajmio džet-ski da dođe do svoje drage tokom zabrane kretanja

Lifestyle 17. dec 202016:09 > 23:06
PAUL ELLIS / AFP

Kao na filmu, momak je unajmio džet-ski i vozio po ledenom i nemirnom moru da dođe do ostrva Man, a zatim je satima pešačio do svoje drage, ali policija je "tvrda srca bila" i strpala ga je u zatvor jer nije poštovao mere "zabrane kretanja".

Dešira Meklohlan iz Ejršira na jugu Škotske zaljubio se u septembru kada je radio na ostrvu Man, autonomnom britanskom području u Irskom moru.

Kad mu je ugovor istekao, taj 28-godišnji Škot silno je želeo da vidi svoju devojkualio okrutna pandemija kovida-19 u tome ga je omela, s obzirom da su vlasti ostrva Mana koji je zapravo blizu Škotske zabranio dolazak ljudima koji nisu stalni stanovnici.

U očaju, Meklohlan je unajmio džet-ski kojim nikad nije upravljao pa njime krenuo do 40 kilometara udaljenog ostrva.

Izračunao je da će mu trebati 40 minuta, ali prelaz nemirnog mora temperature približno osam stepeni Celzijusevih otegao se na više od četiri sata.

Kada je stigao, hrabro je krenuo dalje i pešačio 24 kilometara do kuće svoje drage, prenosi BBC delove iz sudskog spisa.

Njih su se dvoje zabavljali po noćnim klubovima gde ga je uočila policija i uhapsila zbog ilegalnog ulaska na ostrvo.

Lokalni suduja dosudio mu je mesec dana zatvora jer je „svesno i s predumišljajem prekršio mere zatvaranja na ostrvu Man“, uprkos pozivima njegovog advokata da bude milostiv jer je okrivljeni depresivan.