Abramovičeva super-jahta uplovila u Tivat

Lifestyle 12. mar 202213:41 3 komentara
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Super-jahta "Solaris" ruskog oligarha Romana Abramoviča koji je pod međunarodnim sankcijama uplovila je jutros u Tivat, i usidrila se u blizini marine za luksuzne jahte Porto Montenegro, potvrdili su Beti očevici.

Luksuzna jahta duzine 140 metara stigla je u Tivat iz Barselone, odakle je brod isplovio 8. marta, javili su lokalni mediji, pozivajući se na aplikaciju za praćenje jahti.

Vlasnik londonskog fudbalskog kluba „Čelzi“ je među ruskim oligarhima protiv kojih je Velika Britanija uvela sankcije kao deo odgovora na Rusku invaziju na Ukrajinu.

Povezano:

Porto Montenegro je poslednjih dana postao posebno interesantan, zbog sankcija uvedenih prema ruskim oligarhima, jer su jahte ruskih oligarha često usidrene u toj marini.

Porto je juče napustio brod „Sputnjik“ ruskog oligarha Olega Deripaske koji je takodje pod sankcijama Velike Britanije, javili su lokalni mediji.

„Sputnjik“ je takozvani prateći brod luksuzne Deripaskine jahte „Clio“ i bio je usidren od ranije u Porto Montenegru.

REUTERS/Stevo Vasiljevic

Deripaska je vodeći ruski industrijalac u oblasti aluminijuma, a njegova EN plus grupa je posedovala fabriku aluminijuma u Podgorici.

Vlada Crne Gore se deklarativno pridružila sankcijama EU protiv Rusije, zbog invazije na Ukrajinu ali još nije donela formalnu odluku koja bi omogućila operacionalizaciju tih sankcija.

Najnovije informacije pratite u BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare