Adrenalinski eko izazov – „Nepobedivi“ dominirali na Invictus-u

Lifestyle 28. mar 202216:08 0 komentara
Mozzart/ Promo

Trka kroz tunele, katakombe i neistražene delove Petrovaradina bila je samo uvod u masovnu eko akciju čišćenja tvrđave. Mozzartovi zaposleni učestvovali u oba dela programa.

Snaga prirode pomera granice sopstvenih mogućnosti – u to se uverilo više od 1.000 učesnika na spektakularnom događaju Invictus challenge by Mozzart, koji je održan na Petrovaradinu! Trka kroz tunele, katakombe i neistražene delove istorijskog zdanja bila je samo uvod u masovnu eko akciju čišćenja tvrđave – Mozzart ECO challenge.

Kompanija koja je bila naslovni sponzor učestvovala je sa timom “Nepobedivi” i to u oba dela zvaničnog programa. Mozzartovi zaposleni prešli su stazu dugu 7,5 kilometara, sa mnogobrojnim izazovnim preprekama, a potom su učestvovali u sakupljanju smeća.

Mozzart/ Promo

Na taj način su zajedno poslali poruku da je priroda zapravo nepobediva i da uzvraća udarac, jer je i posle velikog događaja tvrđava ostala čista, neosvojiva. Organizatori su sve kese poslali na reciklažu, a prihod su usmerili u humanitarne svrhe.

Invictus challenge je manifestacija koja je proglašena od javnog značaja za grad Novi Sad, a okupila je više od 1.000 zaljubljenika u adrenalinske izazove. Momci i devojke iz cele Srbije, ali i nešto stariji učesnici, imali su priliku da prođu kroz čuveni tunel “Franca Jozefa” i vide gde je prolazio “Orijent Ekspres”, da preskaču zidove tvrđave i testiraju psihofizičke mogućnosti. Organizatori ističu da staza nije bila toliko zahtevna kao neke prethodne, na Fruškoj Gori i Štrandu, ali je prva trka na Petrovaradinu u potpunosti ispunila očekivanja.

Mozzart/ Promo

„Kad je sledeća“, bilo je najčešće pitanje učesnika, oduševljenih ovakvim konceptom.

Naredni Invictus izazov na programu je 11. juna na Štrandu, a treći ove godine 22. oktobra na Fruškoj gori.

Mozzart/ Promo

Veliko interesovanje vladalo je i za ECO challenge, što je još jedan dokaz da su ljubitelji ovakvih izazova povezani sa prirodom i da brinu o svom životnom okruženju.

Uoči zvanične trke, održan je Kids challenge, pa su i deca uzrasta od 6 do 12 godina dobila priliku da se oprobaju na jedinstvenom poligonu, naravno mnogo kraćem i prilagođenom njihovom uzrastu.

Mozzart/ Promo