Advokat iz Omana ponudio milion evra za Mesijev plašt iz finala SP

Lifestyle 24. dec 202222:51 2 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Advokat iz Omana spreman je izdvoji milion evra za prozirni tradicionalni arapski plašt - bišt, u kome je najbolji fudbaler Svetskog prvenstva Lionel Mesi podigao pehar svetskog prvaka, piše španska Marka.

„Mom prijatelju Mesiju, čestitam na pobedi. Nudim ti milon evra za tvoj bišt“, napisao je Ahmed Al Barvani na svom Tviter profilu, prenela je Hina.

Kako je advokat naglasio u razgovoru za omanske medije, bišt, koji inače nose samo kraljevske osobe, ugledni ljudi ili se koristi u svečanim prilikama, zaslužuje posebno mesto u istoriji arapskog sveta.

„Ovaj bišt predstavlja trenutak ponosa. Može da nam pomogne da oživimo sećanje na onaj neobičan trenutak kada ste podigli pehar svetskog prvaka i može da nas podseti da se puno može postići ako imate volje,“ rekao je Al Barvani koji je uživo pratio finale SP-a na stadionu u Kataru.

Argentina je u finalu nakon jedanaesteraca pobedila Francusku i treći put postala svetski prvak. Lionel Mesi svojoj je kolekciji lovorika dodao poslednju koja mu je nedostajala.