Ako želite da se rešite komaraca, stavite ovu biljku na balkon

Lifestyle 17. jun 202421:17 3 komentara
muralird2008/shutterstock

Leto donosi duge, tople večeri koje volimo da provodimo na balkonu ili terasi. Nažalost, sa sobom nosi i neprijatne posetioce - komarce. Umesto da pribegnete hemijskim repelentima ili električnim uređajima, prirodno i ekološko rešenje možete pronaći u biljkama. Jedno od najefikasnijih oružja protiv komaraca je mirisna biljka, koja ne samo da odbija ove dosadne insekte, već i ulepšava vaše spoljašnje okruženje.

Neki uživaju u dugim razgovorima na terasi ili balkonu dok pijuckaju svoje omiljeno piće do kasno u noć. Jedino što može da pokvari ovo prijatno vreme su komarci. Međutim, dosadne insekte, piše N1 Slovenija, možete oterati jednom biljkom – tamjanikom.

Ova biljka je odličan izbor za sve koji traže prirodno rešenje za odbijanje komaraca. Osim što se lako održava, vašem balkonu ili terasi će dodati prijatnu zelenu notu i aromatičan miris. Postavite je na spoljašnje površine i uživajte u letnjim večerima bez komaraca.

„Biljka nije zahtevna, voli sunce“, kaže ljubitelj i stručnjak cveća Dejan Dragićević.

„Odbija komarce i prijatno miriše, miris podseća na tamjan. Biljka se može lepo kombinovati sa petunijama“, kaže Dragićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare