Amsterdam u kampanji: Ne dolazite samo na zabavu, konzumiranje alkohola i droge

Lifestyle 28. mar 202323:26 4 komentara
Holandija, Amsterdam
REUTERS/Piroschka van de Wouw/File Photo/File Photo

Gradske vlasti Amsterdama su saopštile da su pokrenule kampanju da bi obeshrabrile turiste da dolaze samo na zabavu, konzumiranje alkohola ili droge, kao i u posetu četvrti Crvenih fenjera, s prostitukama.

Vlasti žele da pojačaju mere za borbu protiv kriminala i smetnji u centru grada, koji je posebno popularan među mladim turistima za momačke večeri i turneju po barovima. Bordeli u četvrti Crvenih fenjera u centru grada takođe su jedna od velikih turističkih atrakcija Amsterdama.

„Onlajn kampanja obeshrabrenja je usmerena na nepoželjne turiste koji žele da posete Amsterdam da bi ‘podivljali’, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Kampanja će prvo biti usmerena na Veliku Britaniju i na muškarce od 18 do 35 godina, kategoriju koja je jako zastupljena na ulicama Amsterdama – dodaje se u saopštenju i navodi da će potom kampanja biti usmerena na posetioce iz Holandije i druge iz Evropske unije, čiji građani izazivaju incidente.

Oni koji na internetu budu ukucali reči ili termine kao što „momačko veče u Amsterdamu“, „jeftin hotel u Amsterdamu“ i „turneja po barovima Amsterdama“, dobiće poruke upozorenja.

„Te poruke će ukazati na rizike i posledice neprikladnog ponašanja i prekomerne upotrebe droge i alkohola, a to su – novčana kazna, policijsko hapšenje, krivični dosije, hospitalizacija i štetnost po zdravlje“, navele su gradske vlasti.

Navodi se da su posetioci i dalje dobrodošli, ali ne ako se loše ponašaju i izazivaju nerede.

Amsterdam je nedavno najavio zabranu pušenja kanabisa u četvrti Crvenih fenjera, stroža ograničenja konzumiranja alkohola i ranija zatvaranja barova, restorana i javnih kuća tokom vikenda.

Komentari (4)

Vidi sve komentare