Argentinci uoči finala sve više sujeverni, nose majice naopako i amajlije

Lifestyle 17. dec 202222:49 1 komentar
REUTERS/Carl Recine

Argentinci koji će bodriti svoju fudbalsku reprezentacija protiv Francuske u finalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Kataru, sve više pribegavaju sujevernim ritualima.

Neki će da obuku komad odeće naopačke i nositi amajlije, drugi će nositi fotografiju legende Dijega Maradone, a treći će menjati položaje dok sede i gledaju utakmicu.

Za mnoge Argentince fudbal je više od sporta, tako da smatraju da treba da budu dobro pripremljeni kako bi na daljinu pomogli svojim igračima.

Pročitajte još

Sujeverje je uzelo maha posle prvog poraza Argentine protiv Saudijske Arabije u prvoj utakmici prvenstva. Neki stanovnici smatraju da ono što su činili dok su gledali tada meč ne smeju nikako da ponove.

„Za izgubljeni meč protiv Saudijske Arabije (1-2), nosio sam dres broj 10, ali sam ga naopako obukao za meč protiv Meksika kada smo pobedili sa 2:0. I od tada ga stalno nosim naopako“, rekao je jedan navijač i dodao da kad takav ritual dobro ide, ne treba ka nikako prekidati.

Drugi navijač je rekao da treba nositi istu odeću tokom gledanja svih utakmica i da nikako ne treba ići u toalet.

Jedna tinejdžerka je rekla da nije oprala dres od kada je reprezentacija počela da dobija utakmice.

Jedan navijač je rekao da treba menjati poze tokom gledanja utakmice. Dodao je da sedi skrštenih nogu i menja taj položaj, ali je uvek vrh jednog stopala uperen na protivnički gol.

Argentinci smatraju da je baksuzno govoriti unapred o rezultatu utakmice.

Finale Francuske i Argentine na programu je u nedelju u 16h na stadionu Lusail.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare