Da vam cvetni buketi duže traju potrebna vam je samo – jedna šibica

Lifestyle 18. feb 202315:43 1 komentar
cveće, buket, vaza
Shutterstock

Sezona je cveća i rezani buketi "pršte" od boja, ali čest problem s njima je taj da prebrzo uvenu. Ako želite da vam cveće duže traje posegnite za nekim od ovih trikova koji, provereno, pale. Za dodavanje šećera u vodu sigurno ste čuli, ali neke od ovih metoda mogle bi vam biti pravo otkriće.

Kako bi vam cveće što duže ostalo sveže u vazi pokušajte s ovim trikom kojim se koriste cvećari. Biljke drvenastih stabljika, recimo ruže, stavite na par minuta u vruću vodu, prenosi Večernji list.

Za nežnije cvetove, na primer gerbere pokušajte s rupicama na stabljici. Dužinom stabljike iglom probodite stabljiku, na taj način dobijaće više vode i trajati duže.

Trik koji je pravi “game changer” i koji će biljkama produžiti život zahteva – šibice. U vazu ubacite šibicu na način da glava bude okrenuta prema gore. Od sumpora će cveće „momentalno živnuti“.

Ovaj savet na prvu loptu će vam se možda činiti nelogičnim, ali – previše vode u vazi uzrokovaće brže propadanje cveća. Bolje stavite manje vode koju ćete dnevno menjati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare