Deset najprecenjenijih i najpotcenjenijih turističkih destinacija u svetu

Lifestyle 23. dec 202208:05 13 komentara
Pixabay.com/ rafael rafael

Okarakterisati neke destinacije kao objektivno precenjene ili potcenjene nije tako lako kako se čini. Na kraju krajeva, svako ima svoje mišljenje. Ono što je nekome zanimljivo, drugome je dosadno, i obrnuto.

To, međutim, nije sprečilo kompaniju za skladištenje prtljaga Radical Storage da objavi izveštaj o najprecenjenijim i najpotcenjenim turističkim destinacijama na svetu. Autori studije analizirali su preko 820.000 recenzija turističkih atrakcija u 100 gradova širom sveta na sajtu TripAdvisor, tražeći određene ključne reči koje označavaju da li je neko mesto precenjeno ili potcenjeno, piše Time Out, prenosi City magazine.

Pročitajte još:

Prvo mesto na listi najprecenjenijih destinacija zauzima grad Orlando u američkoj državi Floridi. Zahvaljujući velikoj gužvi i visokim cenama, skoro 20 odsto posetilaca Orlanda imalo je nešto negativno da kaže o ovom gradu u svojim recenzijama na TripAdvisor-u.

Druga na listi je Džakarta, glavni i najveći grad Indonezije, dok je treća Pataja, popularno letovalište u Tajlandu. Dosta destinacija u prvih deset su one koje su obično poznate po svojoj lepoti, kao što su Da Nang i Ha Long u Vijetnamu i Guejlin u Kini. Izgleda da lepota ljudima jednostavno nije dovoljna kada putuju.

Što se tiče najpotcenjenijih turističkih destinacija, apsolutni šampion je Budimpešta. Neverovatnih 96 odsto recenzija mađarske prestonice uključivalo je reče kojima su turisti izrazili pozitivno iznenađenje ovim gradom. Drugo mesto na ovoj listi zauzima Brisel, dok je treći Cirih.

Pogledajte kako izgledaju obe liste u produžetku.

Deset najprecenjenijih turističkih destinacija na svetu:

Orlando, SAD

Džakarta, Indonezija

Pataja, Tajland

Denpasar, Indonezija

Guejlin, Kina

Johanesburg, Južnoafrička Republika

Da Nang, Vijetnam

Ha Long, Vijetnam

Šenžen, Kina

Peking, Kina

Deset najpotcenjenijih turističkih destinacija na svetu:

Budimpešta, Mađarska

Brisel, Belgija

Cirih, Švajcarska

Dablin, Irska

Lima, Peru

Lisabon, Portugalija

Meksiko Siti, Meksiko

Nica, Francuska

Okland, Novi Zeland

Sidnej, Australija

Komentari (13)

Vidi sve komentare