Dodajte ovo u mašinu za veš umesto omekšivača: Odeća će mirisati danima

Lifestyle 16. jun 202422:17 4 komentara
mašina za veš pranje veša deterdžent
Shutterstock

Većina omekšivača sadrži štetne hemikalije, ali su i skupi. Umesto toga, možete da koristite pristupačniji, zdraviji i efikasniji proizvod. Vaš veš će mirisati sveže i biće mekši nego ikad.

Postoji način da izbegnete hemikalije i perete svoj veš na ekološki način, tako da će dugo mirisati sveže i biće mekši nego ikada. Ova dva sastojka su odlične prirodne zamene, piše Krstarica.

Sirće

Sirće nije samo odlično za čišćenje kupatila, uklanjanje mrlja od pegle, mikrotalasne pećnice i frižidera, već se može koristiti i kao omekšivač.

Preporučuje se upotreba jabukovog ili destilovanog alkoholnog sirćeta. Sipajte ne više od tri kašike sirćeta u fioku za omekšivač. Na ovaj način veš neće mirisati na sirće, već će postati izuzetno mekan.

Eterična ulja

Ako koristite omekšivač zbog mirisa, postoji prirodna alternativa. Mirisna, nežna i opojna eterična ulja koja se koriste u kozmetici, masažama i osveživačima takođe mogu da dodaju divan miris vašem vešu.

Pomešajte dve do tri kašike odabranog eteričnog ulja sa dve šolje sirćeta. Dobro promešajte i koristite smešu kao klasični omekšivač tako što ćete je sipati u mašinu za pranje veša.

Koristite eterično ulje eukaliptusa i mente za svež miris ako želite da vam veš miriše kao da ste ga namirisali parfemom, dodajte bademovo ulje, a za čist i delikatan miris idealna je lavanda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare