Evropski grad koji nudi nagrade turistima – uključujući besplatne obroke i vino

Lifestyle 10. jul 202414:56 2 komentara
Nyhavn distrikt u Kopenhagenu
Shutterstock/meunierd

Nova šema Kopenhagena poznata je kao "CopenPay" i veoma je jednostavno da se priključite ovoj akciji. Spojite lepo i korisno.

Popularni evropski grad isprobava šemu nagrađivanja, omogućavajući posetiocima nagrade, ali i popuste tokom boravka, a najbolji deo je da ćete na tom putu pomoći i životnoj sredini.

Šta vam sve može doneti nagrade i popuste u Kopenhagenu?

Nova šema Kopenhagena poznata je kao „CopenPay“ i ne može biti lakše da se pridružite ovoj akciji. Jednostavno morate da donesete izbore koji su povoljni za klimu dok ste na odmoru u glavnom gradu Danske.

Turisti to mogu da učine tako što će sakupljati smeće, volontirati u urbanoj bašti, voziti bicikl, umesto da voze auto gradom, i tako podrže održivo ponašanje.

Zauzvrat moći će da ostvare popuste na popularne atrakcije, kao i besplatne kafe, obroke i sladoled, dok akcija traje, odnosno do 11. avgusta ove godine.

Trenutno postoje 24 atrakcije u gradu koje su prijavljene za učešće u ovoj akciji, uključujući Muzej Kopenhagena. Ovde ćete moći da zatražite besplatnu šoljicu kafe kada kupite kartu za ulazak ako ste pešačili do muzeja, dovezli se biciklom ili ste koristili javni prevoz.

Morate samo da fotografišete svoju „zelenu akciju“ i pokažete je osoblju kada uđete. Zatim ćete dobiti vaučer za korišćenje istog dana.

Alternativno, možete da pozajmite kajak u GreenKayak-u u zamenu za pomoć u održavanju čiste luke. Dok veslate, samo treba da sakupite otpad koji vidite na vodi, a zatim podelite svoje iskustvo na društvenim mrežama.

Postoje i određeni datumi kada možete iskoristiti svoje odgovorno ponašanje da dobijete besplatno jednosatno krstarenje „GoBoat“ oko Kopenhagena ili 45-minutnu besplatnu vožnju biciklom sa Donkey Republic, prenosi Metro.co.uk.

Za besplatnu hranu i piće, u „BaneGaardenu“ možete uzeti organski obrok ako sakupljate smeće i pomažete u zaštiti prirode Danske, besplatan sladoled u Narodnom muzeju i besplatno hladno piće u baru na krovu i na terasi, uključujući pivo, vino ili gazirana pića u kojima možete uživati uz zadivljujući pogled, je  ipak ste to zaslužili.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare