Iznenađenje: Grad koji je proglašen za najbolju evropsku destinaciju za 2024.

Lifestyle 20. feb 202419:18 7 komentara
marbelja
laguilera130713/Pixabay

Ako želite da otputujete negde gde je sunčano i toplo ovog proleća, ali ne želite da se udaljite previše od Evrope, ovaj španski grad za koji ste sigurno čuli trebalo bi da bude na vrhu vaše liste.

Nova anketa u kojoj je glasalo preko milion posetilaca pokazuje da je Marbelja u Španiji pobedila mesta poput Firence, Rejkjavika i Londona za najbolju evropsku destinaciju 2024, godine, prenosi Metro.

Pariz, grad ljubavi i romantike, nije završio ni među prvih 20, a nijedna grčka ili portugalska destinacija nije dospela na listu.

Zašto je toliko ljudi, posebno Britanaca, i dalje oduševljeno tako masovno popularnom lokacijom objasnila je Laura Evans-Fisk, šef digitalnog angažmana u eurochange-u. Ona objašnjava da su dani kada je Marbelja bila mesto gde dolaze samo superbogataši davno prošli.

„Marbelja je odlična „svestrana“ destinacija“, kaže ona za Metro.co.uk. „Pored zadivljujućih plaža i marina, tu je i neverovatna ponuda hrane i pića, fantastične prodavnice, muzeji i umetničke galerije.“

Laura to naziva klasičnim španskim odmorom ‘sa malo više novca’, dodajući da, iako možete da je posetite u bilo koje doba godine, oktobar i novembar čine se idealnim zbog temperatura, jer je na vrhuncu leta 31°C.

Na ovoj španskoj rivijeri ima nekoliko zadivljujućih privatnih vila, što je čini idealnim mestom za opuštajući odmor za celu porodicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare