Kraljevski par se razvodi posle 14 godina braka

Lifestyle 22. apr 202421:53 4 komentara
AFP/ STR

Grčka kraljevska porodica je potvrdila da se princ Nikolaos i princeza Tatjana rastaju. Par se poslednji put pojavio u javnosti pre dva meseca na komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II.

“Princ Nikolaos i princeza Tatjana odlučili su da raskinu svoj brak posle 14 zajedničkih godina. Bila je to teška odluka za oboje i oni i dalje osećaju duboku zahvalnost, poštovanje i ljubav jedno prema drugom”, navodi se u zvaničnom saopštenju grčke kraljevske porodice.

Dodaje se da će iste vrednosti poštovanja i razumevanja činiti osnovu njihovog odnosa u budućnosti, kao i da će negovati duboko i iskreno prijateljstvo.

„Nastaviće da žive i rade u Grčkoj, mestu gde se oboje osećaju kao kod kuće. Porodica će uvek biti na njihovoj strani“, ističe se u saopštenju.

AFP/ LOUISA GOULIAMAKI

Princeza od Grčke i Danske, odnosno 42-godišnja Tatjana Elinka Blatnik rođena je u Karakasu u Venecueli, gde je njen otac Ladislav Vladimir Blatnik, inače rođen u Sloveniji, započeo novi život preselivši se iz Kraljevine Jugoslavije. Manje je poznato to da je Ladislav bio u ljubavi s čuvenom glumicom Natali Vud, nestalom 1981. godine u Pacifiku, čija je smrt do danas ostala misterija.

Majka princeze Tatjane je Mari Blanš Bierlein, potomak Vilijama II, kneza Hesena.

View this post on Instagram

A post shared by Natalie Wood (@nataliewood)

Ladislav Vladimir Blatnik umro je kada je Tatjana imala sedam godina, pa je devojčica odrastala uz majku i očuha, vlasnika nekoliko finansijskih kompanija u Njujorku.

Za princa od Grčke i Danske Nikolaosa, sina kralja Konstantina II koji je vladao zemljom do ukidanja monarhije 1973. godine, Tatjana se udala 2009. godine. Njihovo venčanje nazivalo se događajem godine. Okupilo je brojne članove evropskih kraljevskih porodica, a među zvanicama su bili i Karađorđevići.

AFP/ LOUISA GOULIAMAKI

Par nema dece, a princeza je u medijskim nastupima naglašavala da se ne oseća kao princeza i da kraljevska porodica nije imala uticaj na njen život.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare