Istina o zelenom čaju i gubitku kilograma

Lifestyle 10. feb 202206:55 0 komentara
Pixabay.com

Kao što ste već verovatno shvatili, posebno ako se mučite s kilogramima neko vreme, metode koje obećavaju brze rezultate za nekoliko dana, najčešće ne funkcionišu.

Međutim, ima i dobrih vesti. Ako ste zaista odlučni da smršate, promena životnog stila koji uključuje zdravu, po mogućnosti mediteransku ishranu, puno svežeg voća i povrća, više žitarica i mahunarki, kao i redovno vežbanje, sigurno će uroditi plodom.

U tom je kontekstu jako važno da pijete puno tečnosti i premda je voda uvek najbolji izbor, nezaslađeni napici takođe imaju svojih prednosti, a među njima prednjači zeleni čaj.

Može li zeleni čaj da pomogne pri gubitku kilograma?

Zeleni čaj je verovatno najzdraviji izbor među nezaslađenim napicima i premda ne može biti zamena za vodu, u odnosu na nju ima neke prednosti koje utiču na mršavljenje. Nekoliko šoljica dnevno može da utiče na mršavljenje, a evo i kako…

Održava zdrav metabolizam

Neki sastojci u zelenom čaju, poput kofeina i antioksidansa polifenola, pomažu pri mršavljenju jer pozitivno utiču na metabolizam i ubrzavaju ga.

Lakše ćete vežbati

Premda zvuči pomalo neverovatno, zeleni čaj će vam dobro doći ako vežbate. Kofein je stimulans koji aktivira nervni sistem, pa se lakše pokrećemo i lakše odrađujemo fizičke zadatke.

Pomaže pri smanjenju šećera

Konzumirate li puno šećera, to ne može biti dobro za vaše zdravlje. Zato uvođenje nezaslađenog zelenog čaja u ishranu može da podstakne organizam da se navikne na manje količine šećera što pak neminovno vodi do gubitka kilograma, piše Yahoo.