Jednostavan trik kako da vam voda ne iskipi iz šerpe – pomaže jedan sastojak

Lifestyle 23. maj 202208:24 0 komentara
šerpa
Pixabay

Potrebna vam je samo jedna stvar koju sigurno imate kod kuće.

Svakom se barem jednom dogodilo da na sekundu okrene leđa, a voda iz šerpe u toj sekundi iskipi na šporet. Međutim, umesto da sve vreme stojite kraj šporeta i smanjujete temperature i menjate ringle, pokušajte ovaj trik. Jedna žena na društvenim mrežama otkrila je odličan način kako da to sprečite, a sve što vam je potrebno jeste – ulje.

@shawntucker.realestate Keep your pots from boiling over #lifehack #tips #kitchenhacks #realtoroftiktok #cooktop ♬ Baby Work It - Your Favourite Garçon

Kako piše The Sun, jedan Tik Tok profil podelio je njen trik koji je ubrzo skupio dva miliona pregleda i hiljada komentara. Trik će spasiti šporet jer će sprečiti prekomerno prelijevanje vode. Sve što treba da uradite je da stavite malo ulja na papirnati ubrus i utrljate ga na unutrašnje ivice šerpe.

Korisnici su odmah u komentarima zahvalili za ovaj domišljati trik, a mnogi su napisali i da zaista deluje.

“Svaki dan naučite nešto novo, sviđa mi se ovo i isprobaću”, napisao je jedan korisnik.

Neki su pitali funkcioniše li trik s bilo kojim uljem, na šta je Shawn, koji je podelio trik na svome profilu, odgovorio da zaista funkcioniše s bilo kojim, odnosno i maslinovo, i biljno, i bilo koje drugo ulje zadržaće vodu i sprečiti da iskipi iz šerpe, prenosi Večernji list.