Jesenji trendovi sa „isteklim rokom“- stvari koje nikako ne bi trebalo da nosite

Lifestyle 04. okt 202212:49 1 komentar
jesen
Pixabay

Trendovi dolaze i odlaze. Pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu postoje, naime, komadi koji, ako je verovati stručnjacima, imaju svoj rok trajanja. Modni stilisti tako su izdvojili pet jesenjih trendova koje bi trebalo da ostavimo u prošlosti i zamenimo ih nekim novim komadima.

Naravno, radi se samo o mišljenjima, odnosno o predlozima, a ne čvrstim pravilima i svatko treba u obzir da uzme svoj lični stil i da nosi ono u čemu se oseća najbolje. Ako volite tamne boje, nosite tamne boje, ako vam je trenerka omiljena, nema razloga da je odbacite.

Ipak, u nastavku smo izdvojili, pet jesenjih trendova koje prema mišljenju stilista ove godine ne bi trebalo da nosimo – ili bi trebalo da ih nosimo manje nego poslednjih nekoliko pandemijskih godina, piše Zadovoljna.hr.

Na „crnoj listi“ stilista su:

Dotrajale majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, ali svet mode već je neko vreme ponovno okrenut složenijem i definisanijem izgledu, pa bi prema mišljenju modnih stručnjaka dotrajale trenerke trebalo da zameni kašmir i ostalo fino pletivo.

Krajnje je vreme da u penziju odu oni komadi u kojima smo provodili vreme lockdowna i da se vratimo „normalnoj“ odeći, smatraju stilisti. Naravno, i dalje postoje prilike u kojima će ovi komadi biti savršen izbor, ali stilisti samo smatraju da je vreme da oni više ne budu najčešći modni izbor.

Tamne kombinacije od glave do pete

Obično u jesen naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, trebalo bi da nosimo boje. Jarke boje koje su obeležile leto ne bi trebalo u potpunosti da napustimo. Naravno, možete ih kombinovati i s tamnijim, za jesen uobičajenijim bojama, ali ako se pitaju stručnjaci, trebalo bi da izbegavate tamne kombinacije od glave do pete.

Stilisti poručuju i da ne zaobilazite „razigrane uzorke“, kao i da pružite priliku svetlom pletivu.

Kompleti

U pandemijskom periodu puno su se nosili pleteni kompleti koji su često zamenjivali trenerke. Ali, kao i trenerke, i njih bi trebalo da ostavimo iza sebe, barem kao odeću u kojoj provodimo baš svaki dan, mišljenje je stilista koji kao savršen komad za slojevito i zabavno odevanje preporučuju pletene prsluke.

Svakodnevno nošenje običnih pamučnih helanki

Stilisti preporučuju da ove jeseni helankama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Iako su udobne i lake za kombinovanje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su jednako opušteni i odlično stoje. Stilisti, na primer, preporučuju jednodelne komade za odvažne i neustrašive.

Naravno, helanki ne morate potpuno da se odreknete. Kupujte modele koje zahvaljujući drugim komadima iz garderobe možete pretvoriti u deo kombinacija čak i za odlazak na posao. Neke od opcija su kožne helanke, helanke s prorezima na dnu nogavica ili vrlo efektne helanke s trakom ispod stopala.

Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vreme da odbacite haljine s raznim izrezima. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima čak i s jaknom moglo biti hladno.

Haljine s izrezima čuvajte za topliji deo godine, a umesto njih za razdoblje pred nama birajte maksi haljine. I one su inače veliki letnji trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper oversized kroja i čizme i dobićete savršenu i udobnu kombinaciju.