Jovan Memedović se javno izvinio zato što je u „Poteri“ ispričao neumesnu šalu

Lifestyle 08. dec 202310:59 54 komentara
Screenshot/RTS

Voditelj Jovan Memedović, autor emisije "Sasvim prirodno", ali i jedno od zaštitnih lica kviza "Potera", uputio je javno izvinjenje svim notarima zbog neumesne šale na njihov račun.

Naime, tokom kraćeg razgovora sa jednim od učesnika kviza, Memedović je, ne razmišljajući, uputio nedoličan komentar u poslednjoj epizodi popularnog kviza, piše „Blic“.

Pokušavajući da takmičara oslobodi treme, voditelj je sa studentom Pravnog fakulteta pomenuo notare i rekao da „oni samo zavode i lupaju pečate“.

On se potom izvinio svim ljudima koji se bave ovim poslom i istakao da nije želeo da ih uvredi niti ponizi. On je rekao da mu je namera bila da opusti takmičara, ali da su njegove reči pogrešno protumačene.

„Uvek to radim samo da bih opustio takmičare, a oni su, ne krivim ih, ali zaista pred reflektorima, pred kamerama, potpuno u nekom drugom stanju, tako da kažem. I ja onda sve vreme pokušavam da ih opustim, da se ponašaju prirodno i da ono što znaju, znaju“, objašnjava Memedović u emisiji „Jedan dobar dan“.

„To se baš nije razumelo da je bilo potpuna šala nego, eto, malo je ozbiljno, pa sam dužan da se izvinim notarima, pogotovo svom prijatelju Gliši, kod kojeg često idem kad treba nešto da zavedem i da se udari pečat, jer to je možda bila malo veća, grublja šala. Očigledno je da se njihov posao ne svodi na pečate, na zavođenje, nego ima tu mnogo, mnogo zbiljnih stvari vezano za ugovor, a sve to mi je on objasnio“, naglašava voditelj popularnog kviza, te dodaje i da razume zašto su se notari naljutili, jer je i on sam često meta kritika.

„Kažu mi ideš po selima i jedeš. I ja bih mogao da se naljutim zbog toga, da kažem čekaj, to ste samo primetili. To je ono što se na prvi pogled vidi, a iza toga se ne vidi kako sam ja stigao uopšte do tih dalekih prostora, i do sela, i do ljudi, i zašto sam uopšte dolazio“, napominje Jovan Memedović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare