Jupiter 25. maja ulazi u znak Blizanaca: Očekuju nas dva snažna poravnanja i retrogradni hod planeta

Lifestyle 24. maj 202420:25 0 komentara
Shutterstock/Anna Mente

Jupiter provodi oko 12 meseci u svakom znaku zodijaka, a ovoga puta Blizanci su u centru pažnje.

Jupiter, planeta sreće, obilja i našeg najvećeg potencijala, preći će u znak Blizanaca 25. maja 2024. godine. Drevni astrolozi smatrali su Jupiter srećnom planetom i verovali su kako može da obaspe srećom kada je u vašem znaku. Dakle, red je na Blizance da prime ovu blagodat i blagoslove, tumači Forever Conscious, a prenosi Sensa.hr.

Jupiter u Blizancima

Jupiter želi da se širi i da raste; želi da sagleda širu sliku, ali Blizance zanimaju svi detalji. Teško im je da sagledaju širu sliku i umesto toga žele da vide detalje, postavljaju pitanja i razmišljaju o mnogim potencijalnim mogućnostima.

Blizanci su znatiželjni horoskopski znak koji stalno postavlja pitanja i baš ništa ne može da izleči njihov apetit za ispitivanjem i razmišljanjem. Njima vlada planeta Merkur, tako da će ova planeta glasnik obojiti naš doživljaj Jupitera u Blizancima.

Teme Blizanaca i Merkura

 • Istina protiv laži
 • Duhovno protiv materijalnog
 • Pričanje priče
 • Ugovorni sporazumi
 • Odnosi braće i sestara
 • Komunikacija
 • Misaoni procesi
 • Samoizražavanje
 • Mediji, novinarstvo, javni nastup, kreiranje sadržaja
 • Putovanja i prijevoz
 • Društveni život
 • Naša neposredna zajednica
 • Rad s rukama,

Sva ova područja biće prikazana kada Jupiter uđe u Blizance. Kako je Blizanac takođe vazdušni znak, možda ćemo se osećati malo opojnije ili žudeti za lakšim i društvenijim pristupom nego pre. Blizanci znaju da ispričaju dobru priču, a ova priča može da posluži kao dar ili kao oružje. Iako možemo da budemo zavedeni ili izmanipulisani, oštra pamet i intelekt energije Blizanaca takođe će nam pomoći da nadmudrimo situaciju, samo moramo da ostanemo svesni.

Jupiter u Blizancima 2024. godine

U 2024. godini, Jupiter u Blizancima napraviće dva neverovatno snažna poravnanja – biće u trigonu sa Plutonom i u kvadratu sa Saturnom. Takođe će da provede pristojnu količinu vremena retrogradno.

Jupiter u trigonu sa Plutonom

3. juna 2024.

Jupiter u trigonu sa Plutonom pomoćiće nam da dublje shvatimo Pluton u energijama Vodolije. Pluton je planeta svega što je skriveno, pa možemo da se osećamo nežno, vođeni da otkrijemo neke nesvesne obrasce koji moraju da izađu na videlo kako bismo poboljšali sebe i svet oko nas. Ovo bi mogla da bude pozitivna situacija za dublje ozdravljenje. Možda ćemo čak videti veći napredak ili razvoj kada je reč o problemima mentalnog zdravlja.

Jupiter kvadrat Saturn

20. avgusta i 24. decembra 2024.

Kvadrat Jupitera i Saturna takođe može da pokrene probleme oko ličnih granica, autoriteta i gde treba da otpustimo ili ponovno steknemo osećaj kontrole. Jupiter kvadrat Saturn može stvari da učini izazovnima, ali i isplativijima.

Retrogradni Jupiter

9. novembra 2024. – 4. februara 2025.

Retrogradni Jupiter je uvek dobro vreme za ponovno razmatranje suštine ili lekcija o svemu što nam Jupiter u tranzitu u Blizancima donosi. Retrogradni Jupiter ne utiče na nas onako kako bi to učinili retrogradni Merkur ili Mars. Umesto toga, to je jednostavno vreme kada smo pozvani da pomerimo fokus sa velikih, ekspanzivnih energija koje Jupiter nudi i umesto toga se usredsredimo na manje detalje. Kako Blizanci donose prirodni fokus na manje detalje, ovo bi trebalo da bude vrlo skladna energija za rad.

Horoskopske preporuke i savete ne treba shvatati naročito ozbiljno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!