Kada birate odeću za prvi sastanak, određene boje nisu poželjne

Lifestyle 21. apr 202318:49 4 komentara
Shutterstock / Lolostock

Prvi utisak je najvažniji, a prvi sastanak nije izuzetak. Dakle, ako želite da budete sigurni da nosite odeću u kojoj ćete izgledati i osećati se najbolje, važno je da obratite pažnju i na boju, jer bi pogrešan izbor mogao da pošalje pogrešnu poruku.

Laura Vaser, stručnjak za odnose smatra da boje mogu da izazovu različite emocije i asocijacije, a odabir pogrešne boje može da pošalje pogrešnu poruku ili ostavi negativan utisak.

Da biste saznali koje boje treba da izbegavate da nosite na prvom sastanku, pročitajte u nastavku šta stručnjaci za odnose imaju da kažu na tu temu.

Braon

Prljavština i prezrela banana su  samo neke stvari koje naš um povezuje sa braon bojom, zbog čega biste možda želeli da je izbegnete na prvom sastanku.

„Braon boja može da se shvati kao dosadna ili previše konzervativna, što možda neće odavati uzbuđenje i iščekivanje koje se obično povezuje sa početkom potencijalne romantične veze“, kaže Vaser.

Povezane vesti

Šantal Hartman Malarki stilista i dizajner enterijera iz San Dijega, u Kaliforniji, dodaje da to može da učiniti da izgledate „neavanturistički, konzervativno i nespremni da rizikujete“.

Pored toga, ona primećuje da je braon boja takođe može da učini da izgledate previše ležerno ili opušteno, što možda nije idealno za prvi sastanak na kome želite da ostavite dobar utisak.

Ali nisu sve nijanse braon boje nepoželjne. Iako ćete želeti da izbegnete tamno smeđe nijanse, kamel boja sa narandžastim tonom je „prihvatljivija i koketnija boja“ za nošenje na prvom sastanku, objašnjava Malarki.

Siva

Sive trenirke, oblačan dan, gomila prašine. Ova boja se može videti kao „nepristupačna i dosadna“, smatra Džesika Alderson, stručnjak za odnose.

„Iako biste možda želeli da projektujete ozbiljan karakter na radnom mestu, nije primarna energija ta koja gradi privlačnost“, dodaje ona.

Vaser smatra da siva boja može da bude nezgodna za nošenje na prvom sastanku jer može da deluje previše neutralno ili čak ravnodušno.

„To može da pošalje poruku da niste posebno uzbuđeni ili oduševljeni sastankom“, kaže Vaser.

To ne znači da ne možete da nosite sivu odeću na prvom sastanku, samo ne bi bilo dobro da to bude glavna boja.

„Siva je jedna od onih boja koje stvaraju lepu akcentnu boju, ali kao primarna boja možda nije idealna jer joj nedostaje uzbuđenje i izaziva osećaj odvojenosti od emocija, što je suprotan efekat  od onog kom se nadamo na prvom sastanku“, objašnjava dr Lisa Loles, za Best life.

Svetle boje

„Svetle boje mogu da učine da izgledate previše blistavo ili  da ste se previše potrudili, što možda nije najbolji utisak koji želite da ostavite na prvom sastanku“, kaže Malarki.

Vaser dodaje da na prvom sastanku vaš potencijalni partner treba da se fokusira na vas, a ne na vašu odeću. Loles se slaže i kaže da ove boje mogu biti da deluju „veoma ometajuće“.

Žuta

Govoreći o jarkim bojama, žuta bi mogla da šalje pogrešnu poruku.

Ali prema Rikiju Dajmondu, stručnjaku za sastanke,  žuta je boja prijateljstva i opreza, „dve stvari koje ne želimo da podsvesno predstavljamo kada pokušavamo da uspostavimo ljubavnu vezu“.

Ukoliko ne želite da se fokusirate samo na prijateljstvo, izbegavajte ovu boju.

Crna

Crna je potpuno prihvatljiva boja za nošenje na prvom sastanku, poput „male crne haljine“. U stvari, to možete da učiniti da izgledate sofisticirano i pomalo misteriozno, prema mišljenju Malarkija.

Međutim, ako nosite samo crno, „možete da učinite da izgledate nepristupačno ili čak morbidno“, primećuje Loles i predlaže „razbijanje crne boje nekom drugom bojom, jer će učiniti da izgledate pristupačnije“.

Šta god da odlučite da obučete na sledećem prvom sastanku, „bitno je da odaberete boju koja odražava vašu ličnost i čini da se osećate samouvereno pre svega“, kaže Loles.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare