Kada su žene, a kada muškarci najraspoloženiji za seks

Lifestyle 04. dec 202320:08 10 komentara
par. krevet, ljubljenje
envato/macniak

Muškarci i žene su veoma različiti na mnogo načina, a stručnjaci su takođe otkrili da u zavisnosti od pola želimo seks u potpuno različito vreme.

Da li ste ikada poželeli da vodite ljubav sa partnerom, ali on nije bio raspoložen? Sigurni smo da vam se ovo bar jednom desilo, a verovatno i više puta. Razlog tome treba tražiti u mnogim faktorima, a jedan od najvažnijih je činjenica da muškarci i žene uglavnom nisu raspoloženi za vođenje ljubavi u isto doba dana.

Skoro 70 odsto žena žalilo se da njihovi partneri nisu raspoloženi za seks kada njima najviše odgovara da vode ljubav.

U koje vreme su žene i muškarci najraspoloženiji za seks?

Muškarci su u anketi otkrili da više vole da započnu dan seksom. Oni su najraspoloženiji za ovu aktivnosti između 6 i 9 sati. Konkretno, kada bi izračunali prosek njihovih odgovora, ispalo bi da je 7 sati i 54 minuta ujutru idealno vreme za seks.

Žene su sušta suprotnost. Na osnovu istraživanja, one preferiraju da vode ljubav uveče, između 23 sata i 2 ujutru. U proseku su najraspoloženije u 23 sata i 21 minut.

Šta to znači za vaš seksualni život?

Rezultati ankete ukazuju da muški i ženski libido nisu vremenski sinhronizovani, ali to ne znači da vi i vaša bolja polovina nikada nećete naći trenutak kada oboje želite seks.

Posebno kod žena, raspoloženje zavisi od mnogih faktora, a naročito od toga kakav odnos imaju sa partnerom i kako se i same osećaju u sopstvenom telu. Libido takođe zavisi od aktivnosti hormona i načina života.

Partneri mogu da uživaju u seksu bez obzira na doba dana, ako su oboje fizički i psihički zdravi, osećaju se dobro i imaju dobar međusobni odnos, pun brižnosti i poštovanja, piše Aktivni.si.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare