Kako bi danas izgledale slavne ličnosti koje su prerano preminule

Lifestyle 21. sep 202210:29 5 komentara
princeza dajana lejdi di
PATRICK RIVIERE / AFP

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da se ne zapitamo, kako bi one izgledale da su danas žive?

Sada smo ipak dobili priliku da vidimo kako. Uz pomoć tehnologije veštačke inteligencije, fotograf i advokat Alper Jesiltas kreirao je seriju slika pod nazivom Kao da se ništa nije dogodilo koja naizgled vraća ikone pop kulture u život. Slavne ličnosti, uključujući Hita Ledžera, Fredija Merkjurija, princezu Dajanu i Kurta Kobejna, ostarile su na njegovim slikama na način koji deluje izuzetno uverljivo, prenosi City Magazine.

Jesiltas je uzbuđen mogućnostima veštačke inteligencije. Uz to, on veruje da „sve što se može zamisliti može biti prikazano kao stvarno“, i to ga je inspirisalo da počne da eksperimentiše s ovom tehnologijom.

„Kada sam počeo da petljam sa tehnologijom, video sam puno mogućnosti i razmišljao sam o tome šta bi me učinilo najsrećnijim, a onda sam otkrio da bih želeo da ponovo vidim neke od ljudi koji su mi nedostajali“, izjavio je on za sajt My Modern Met.

Jesiltas koristi različite softvere za kreiranje svojih slika, a najviše Remini, Lightroom i VSCO.