
I hleb star nekoliko dana može ponovno biti mekan kao da je svež.
Za najbrže i najjednostavnije “oživljavanje” starog hleba potrebni su vam samo mokri papirnati ubrusi (oceđeni) i mikrotalasna pećnica. Možete koristiti i običnu rernu, ako se radi o većem komadu hleba.
Papirnati ubrus namočite kako bi bio vlažan i zamotajte hleb u njega. Tako zamotan hleb stavite na tanjir i ubacite u mikrotalasnu rernu, te ga zagrejte na 10 sekundi. Izvadite ga i uživajte u ponovo mekanom i toplom hlebu.
Ako imate celu veknu hleba, poput bageta, koji je izgubio svežinu, preskočite korišćenje papirnatog ubrusa. Veknu samo lagano poprskajte vodom ispod slavine i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni nekih pet do sedam minuta, piše Tportal.
Izvadite je i uživajte u ponovo toplom, hrskavom i mirisnom hlebu.
Komentari (7)
Vidi sve komentare