Kako da na vreme završite sve kućne obaveze?

odela
Parker Burchfield/ Unsplash

Hteli to ili ne, obaveze se gomilaju ako ih ne završimo na vreme i zato se uvek treba truditi da učinimo sve što je do nas da sami sebi olakšamo život. Međutim, kada imate dvoje dece, kao ja, onda na taj spisak obaveza morate dodati još nekoliko stavki, a deca moraju da budu na prvom mestu. Planiranje dana i organizacija svakog, pa i najsitnijeg detalja, ono je što mi čuva energiju i čini da nekako uspem da se izborim sa svim svakodnevnim obavezama.

To znači da treba decu spremiti za vrtić, odnosno školu, pripremiti im obroke, popeglati odeću i očistiti kuću. Sve to deluje obeshrabrujuće, ali kada ste moderan tata kao ja, s vremenom pohvatate razne trikove za uštedu vremena. Jedan od njih je i korišćenje pegli za vertikalno peglanje, kućnog pomagala koje koristim nekoliko puta u toku svakog dana.

deca igranje
Allen Taylor/ Unsplash

Možda niste čuli za ovaj proizvod, ali garantujem vam da će vas oduševiti jednostavnost korišćenja. Pre svega, ove pegle ne zahtevaju dasku za peglanje, što mi umnogome olakšava posao dok pokušavam da izađem na kraj sa mališanima. U kući je stalno nered, hteo ja to ili ne, pa svaka ušteda prostora i vremena dobro dođe. Korišćenje vešalice ili vrata ormana za peglanje dobro dođe kao brzo rešenje, imajući u vidu da dnevno obično pustim dve pune mašina veša.

Deca se stalno igraju i tako prljaju odeću, a moja nisu izuzetak od tog pravila. Isto važi i za njihove igračke, pa je dobra vest da vertikalne pegle ubijaju bakterije i tako mi omogućavaju da ih maksimalno zaštitim. A kako vole da se penju i po krevetu i kauču prljavim nogama, i posteljini treba osvežavanje vrlo često. Ove pegle mogu osvežiti tapacirani nameštaj, a dobre su i za peglanje pomenute posteljine, pa čak i zavesa. Verujte mi, nikad se ne zna šta može završiti na njima kada igra i jurcanje po kući ne prestaju.

Jurnjava se nastavlja i van kuće, u dvorištu, na ulici i na igralištu, a svi znamo koliko brzo se odeća isprlja. Kad na to dodamo još i vikend putovanje i odlazak u posetu baki i deki, njih dvoje su prave male mašine za prljanje odeće. Međutim, kako su pegle za vertikalno peglanje male i praktične, lako su prenosive i uvek ih nosim sa sobom kao sredstvo za brzo osveženje odeće i ispravljanje nabora. Mališani moraju izgledati lepo kad idu u školu, ali i u gorepomenutim aktivnostima, da se zna da sam im posvetio dovoljno vremena u svakom smislu.

Jordan Nix/ Unsplash

Svakako je tu još trikova kojim se služim svakodnevno, ali neću vam ih sve otkrivati. Isprobajte vertikalne pegle i videćete da ćete biti zadovoljni i vi i vaša deca.