Kako da se probudite odmorni uz dva sastojka koja verovatno već imate u kuhinji

Lifestyle 25. nov 202207:14 1 komentar
Spavanje, san
Shutterstock

Recite zbogom nesanici uz pomoć ova dva sastojka koja verovatno već imate u kuhinji.

Da li spadate u grupu ljudi koji skoro nikad ne spavaju dobro? Da li hodate okolo sa podočnjacima i jurite za minutima tokom dana kada biste mogli malo da sklopite oči? Konačno, možete tome da stanete na kraj i svom telu date kvalitetan odmor, a potrebni su vam samo med i so, piše Aktivni.si, a prenosi City Magazine.

Uzimanje meda i soli pred spavanje će vam pomoći da uspostavite večernju rutinu koja vas priprema za san i govori vašem telu da odmor sledi. Ako to radite redovno i ako ste uporni, mozak će uskoro noću žudeti za spavanjem.

U vašu večernju rutinu uključite neku opuštajuću aktivnost i udaljite se od ekrana (koji su verovatno razlog broj 1 za vašu nesanicu) oko sat vremena pre spavanja.

Naravno, samo ovaj recept neće biti dovoljan da regulišete san. Kao što je već pomenuto, potrebna vam je rutina i dovoljno sati sna, zato idite u krevet na vreme.

Recept od samo 2 sastojka će opustiti telo i pripremiti ga za sledeći dan.

Pomešajte 5 kašičica meda i 1 kašičicu ružičaste himalajske soli, promešajte i stavite u malu staklenu teglu. Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Mešavina soli i meda sadrži mnoge minerale koji pomažu u spavanju. Ova moćna mešavina takođe može prouzrokovati da vaše telo proizvodi serotonin, koji će osloboditi stres i omogućiti vam da mirno spavate.

Komentari (1)

Vidi sve komentare