Oglas

Kako savršeno sipati pivo - ovo su trikovi

author
PR tekst
16. jun. 2025. 19:58
Jelen pivo
Promo

Gotovo da nema osobe koja ne voli pivo, popije ga tu i tamo da se opusti posle posla. Tradicionalno je deo svakog okupljanja, a samo su pojedini pravi znalci i umetinici veštine savršenog sipanja piva.

Oglas

Nesumnjivo je da ukus zavisi od načina serviranja, stoga predstavljamo male trikove velikih majstora, koji će i tebe učiniti jedinim od njih.

Možete da je volite ili ne, sipate sa ili bez - ali pena na pivu ima svoju svrhu! U dovoljnoj i optimalnoj količini, pena služi da bi sačuvala mešanje ukusa, aroma i mirisa piva i spoljnih uticaja koji se nalaze van čaše. Možemo je posmatrati kao krov na pivu, čuva temperaturu piva u čaši, a takođe sadrži i sve arome i gorčinu.

Pre svega, male tajne velikih majstora kažu da je čaša treba biti suva i čista da slučajno nešto, poput sapunice ili fleke ne bi ugrozilo sam ukus piva. Pivo je pravilno sipati pod uglom od 45 stepeni tako što puštamo da pivo samo svojim tokom napravi prirodnu penu. Na samoj završnici, ispravljamo čašu i puštamo penu da prirodno raste. Kada prestane sa rastom, skidamo višak pene.

Oglas

Jelen pivo
Promo

Ohlađena čaša? Iako na oko deluje lepo i primamljivo, ovo je samo trik, jer svako pivo ima određenu temperaturu konzumacije. Lager piva se konzumiraju na temperaturi od 6 do 9 stepeni, ale piva na temperaturi 7-11 stepeni, a tamna piva idu čak i do 13 stepeni. Ohlađena čaša deluje osvežavajuće, ali pivo time zapravo gubi na bogatoj aromi, ukusu i mirisu.

Znamo da nije lako postići tu savršenu aromu i ukus piva, ali svako od nas može postati brewing master i naučiti tehniku savršenog točenja ako ovog leta poseti Jelen karavan. Više informacija o Jelen Karavanu i gradovima koje će posetiti možete naći na jelenpivo.com, Jelen karavan časti turu!

Teme
Pratite nas na društvenim mrežama