Kejt Midlton i princ Vilijam posebni gosti na kraljevskom venčanju u Jordanu

Lifestyle 02. jun 202310:28 0 komentara
kejt midlton i princ vilijam na jordanskom venčanju
PPE / Sipa Press / Profimedia

Princ Vilijam i princeza Kejt iznenadili su svojim prisustvom goste na kraljevskom venčanju u Jordanu.

Juče je održano veliko venčanje u kraljevskoj porodici u Jordanu. Sin kraljice Ranije i kralja Abulaha II Husein (28) oženio je arhitekticu Radžvu Alseif (29)  iz istaknute porodicu u Saudijskoj Arabiji.

Kako prenosi Sky News princ i princeza od Velsa iznenadno su posetili Jordan kako bi prisustvovali venčanju prestolonaslednika i njegove saudijske neveste.

REUTERS/Alaa Al Sukhni

Princ Vilijam i Kejt bili su među mnoštvom stranih kraljevskih porodica koje su prisustvovale svadbi prestolonaslednika Huseina (28) i 29-godišnjeg Radžve Alseifa.

kejt midlton i princ vilijam
Jordanian Royal Palace / AFP

Ceremonija je počela u četvrtak u amanskoj palati Zahran, istom mestu koje su za venčanje izabrali otac prestolonaslednika, kralj Abdulah II i njegov deda, pokojni kralj Husein.

Putovanje britanske kraljevske porodice u Jordan nije bilo unapred najavljeno, a njihov dolazak su potvrdili jordanski državni mediji nekoliko sati pre početka ceremonije u palati.

princeza beatris
Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Među 140 zvanica venčanju su prisustvovali i princeza Beatris i njen suprug Eduardo Mapeli Moci.

Nakon ceremonije, princ Vilijam i Kejt stali su pored ostalih gostiju da čestitaju kraljevskom paru, a Kejt je nosila bebi roze haljinu dugih rukava modne marke Eli Sab.

Kraljica Jordana Ranija je za ovu priliku ponela crnu elegantnu haljinu sa zlatnim detaljima oko kragne i rukava.

kraljica ranija
Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Venčanju u Jordanu prisustvovali su i članovi kraljevskih porodica Belgije, Španije, Danske, Holandije i Japana, kao i prva dama SAD Džil Bajden.

REUTERS

Mladenci su kasnije izašli iz palate u belom automobilu u pratnji nekoliko jarko crvenih automobila, motocikala i vojnog orkesta kao znak tradicionalnih povorki na konjima tokom vladavine osnivača zemlje, kralja Abdulaha I.

REUTERS/Ahmad Abdo

Pročitajte još: